ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν, το... γάντι και η αμηχανία της Δύσης

Ο Πούτιν, το... γάντι και η αμηχανία της Δύσης

O πλανήτης όλος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τα... παιχνίδια πολέμου που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην Ουκρανία, έτσι όπως αυτά εξελίσσονται μετά την παρέμβαση της Ρωσίας και την αμηχανία που αποδεδειγμένα έχει προκαλέσει αυτή σε ΗΠΑ, Γερμανία και Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία με κάποιες χειρουργικές επιχειρήσεις εκ μέρους των Ρώσων για κατάληψη νευραλγικών σημείων της Κριμαίας,η άδεια της Ρωσικής Δούμας στον Πούτιν για χρήση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, η μη αναγνώριση απ’τη πλευρά της Ρωσίας του νέου ουκρανικού καθεστώτος που δείχνει αδύναμο να ελέγξει τη χώρα και οι αμήχανες αντιδράσεις του Ομπάμα και της Γερμανίας, δείχνουν ότι τελικά η μπλόφα τους δεν έπιασε.

Γι' αυτό και τώρα δεν ξέρουν πώς να μαζέψουν την κατάσταση που ξεκίνησαν με την αλλαγή του καθεστώτος η οποία οδήγησε στην απάντηση της Ρωσίας για την προάσπιση του ρωσικού στόλου στην Κριμαία και του ρωσικού πληθυσμού στην ανατολική Ουκρανία.

Η εξέλιξη αυτή ηταν αναμενόμενη γιατί οτιδήποτε άλλο θα ήταν αυτοκτονικό απ’ την πλευρά των Ρώσων που θα έχαναν πάρα πολλά αν δεν αντιδρούσαν, ενω οι Δυτικοί θεώρησαν πως θα κερδίσουν με τις εντυπώσεις και τον επικοινωνιακό θόρυβο, κάτι που όμως είναι πολύ μακριά απ’ την πραγματικότητα.

Αυτή τη στιγμή έχουν να κάνουν με ένα πολύ αδύναμο ετερόκλητο συνασπισμό σε μια πρόσκαιρη εξουσία, με τεράστια οικονομικά προβλήματα και εξαρτώμενο απο μια Ρωσία και οικονομικα αλλά και απ’ το βαθμο του πόσο θα προχωρήσει τις επιχειρήσεις που εχει ξεκινήσει για την προάσπιση των συμφερόντων της.

Πηγή: projectantisystem.wordpress.com

Διαβάστε επίσης:

Τύμπανα πολέμου στην Ουκρανία

Μια ανάσα πριν από τον πόλεμο

Ο Πούτιν στέλνει στρατεύματα στην Ουκρανία

Ο Ομπάμα προειδοποιεί την Ρωσία ότι αν επέμβει θα υπάρξει «κόστος»