ΚΟΣΜΟΣ

Όλοι οι G7 εναντίον της Ρωσίας

Όλοι οι G7 εναντίον της Ρωσίας

Οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με τις χώρες των G7, ασκούν πιέσεις στη Ρωσία να αποχωρήσει από την Κριμαία, με τη Μόσχα να απαντά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσει.

Ειδικότερα, συντονισμένες ενέργειες εναντίον της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης αποφάσισαν οι G7, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται: "Οι ηγέτες του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ, καθώς και οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν, από κοινού καταδικάζουν την ξεκάθαρη παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, κατά παράβαση των υποχρεώσεων της Ρωσίας στο πλαίσιο του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και της συμφωνίας του 1997 με την Ουκρανία".

Η ομάδα των επτά ισχυρότερων βιομηχανικών χωρών του κόσμου ακύρωσε τις προετοιμασίες για τη Σύνοδο της ομάδας των G8 -όπου μετέχει και η Ρωσία- στο Σότσι τον προσεχή Ιούνιο.

Όπως διευκρινίζεται, η απόφαση για το πάγωμα των προετοιμασιών της Συνόδου θα παραμείνει σε ισχύ "έως ότου το περιβάλλον γίνει και πάλι θετικό σε σημαντικές συζητήσεις των G8".

Οι G7 ανακοίνωσαν ότι είναι διατεθειμένοι να παράσχουν "ισχυρή οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία" και ότι η στήριξη από το ΔΝΤ θα είναι κρίσιμη για περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσης.

Οι τιμές του Brent και τους αμερικανικού αργού πετρελαίου εκτοξεύθηκαν λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία: Το πρωί της Δευτέρας σημείωναν άνοδο άνω των 2 δολαρίων ανά βαρέλι.

Διαβάστε επίσης

DW: Μέτρα κατά της Ρωσίας εξετάζει ο Κάμερον

Pravda: Το «προφητικό» δημοσίευμα για τα γεγονότα στην Ουκρανία

Η Δύση είναι σε θέση να σηκώσει το ανάστημά της απέναντι στη Ρωσία;

Independent για Ρωσία: Mοιραία θα είναι μία λανθασμένη κίνηση

Το ρωσικό σενάριο στην Ουκρανία έχει ήδη γραφτεί από το 1979

Τι είχε πει ο Πατροκοσμάς για την Ρωσία

--