ΚΟΣΜΟΣ

Κέρι :Η Μόσχα αναζητά πρόσχημα για να εισβάλει στην Ουκρανία

Κέρι :Η Μόσχα αναζητά πρόσχημα για να εισβάλει στην Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι αναζητά ένα "πρόσχημα" για "να μπορέσει να εισβάλει στην Ουκρανία" και την προειδοποίησε ότι κινδυνεύει να απομονωθεί διπλωματικά εάν συνεχίσει αυτήν την πολιτική.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, που επισκέπτεται το Κίεβο, καταδίκασε μια "επιθετική ενέργεια" της Ρωσίας σε βάρος της Ουκρανίας, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι η Ουάσινγκτον δεν επιδιώκει την "αντιπαράθεση" με τη Μόσχα.

"Είναι σαφές ότι η Ρωσία εργάζεται σκληρά για να δημιουργήσει ένα πρόσχημα ώστε να εισβάλει" και στην υπόλοιπη Ουκρανία, πέραν της Κριμαίας, τόνισε. "Οι ΗΠΑ επαναλαμβάνουν την αφοσίωσή τους στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας με βάση το διεθνές δίκαιο. Καταδικάζουμε την επιθετική ενέργεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας", είπε ο Κέρι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κίεβο.

Αναφερόμενος στις ρωσικές ενέργειες ο Κέρι είπε ότι δεν αρμόζει να εισβάλει κανείς σε μια χώρα και, υπό την απειλή των όπλων, να υπαγορεύει αυτό που προσπαθεί να επιτύχει. Εξέφρασε ταυτόχρονα την ελπίδα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα υποχωρήσει και θα ακούσει αυτά που του λέει η Ουάσινγκτον.

Διαβάστε επίσης:

Παρατηρητές του ΟΑΣΕ στην Κριμαία

Ο Πούτιν «σέρνει» τη Δύση

Κρεμλίνο: Οι απόψεις Πούτιν και Σι είναι «κοντινές»

Ρωσικά πολεμικά πλοία έχουν αποκλείσει τα Στενά του Κερτς

«Θερμό» επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας - Τουρκίας

Η Ρωσία θα συμμετέχει στη συνάντηση του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία!

Ο Λευκός Οίκος «τάζει» παροχές στην Ουκρανία

Λαβρόφ: «Οι απειλές για κυρώσεις δεν θα μεταβάλλουν τη θέση μας