ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: Στην Ουκρανία έγινε πραξικόπημα

Λαβρόφ: Στην Ουκρανία έγινε πραξικόπημα

Στην Ουκρανία έγινε πραξικόπημα και ανετράπη ο νόμιμος πρόεδρος, δήλωσε από την Μαδρίτη, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ που συναντάται αυτή την ώρα με τον Ισπανό ομόλογό του στο υπουργείο Εξωτερικών στην Μαδρίτη, κατηγόρησε την Δύση, επειδή-όπως είπε- έδωσε το «κακό παράδειγμα» αφού υποστήριξε τους διαδηλωτές στην Ουκρανία που «κατέλαβαν την εξουσία, παραβιάζοντας το Σύνταγμα».

Χαρακτήρισε την Ουκρανία «κορυφαία προτεραιότητα» για την Μόσχα και δήλωσε ότι η έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή μπορεί να είναι «μεταδοτική», ενώ κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους «να σεβαστούν το πνεύμα και το γράμμα του νόμου».

Ο Ρώσος υπουργός υποστήριξε επίσης ότι η Ρωσία δεν μπορεί να διατάξει τις δυνάμεις «αυτοάμυνας»- όπως τις χαρακτήρισε- στην Κριμαία να επιστρέψουν στις βάσεις τους, διότι δεν πρόκειται για ρωσικές δυνάμεις και επέμεινε ότι ο ρωσικός στόλος στην Μαύρη Θάλασσα παραμένει στις κανονικές του θέσεις. Πρόσθεσε πάντως ότι έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα ώστε να αποτραπεί η «αιματοχυσία» στην Κριμαία.

Επιπλέον ο Λαβρόφ σημείωσε ότι οι αρχές της Κριμαίας και της Ουκρανίας είναι αυτές που θα αποφασίσουν αν θα καλέσουν διεθνείς παρατηρητές.

Διαβάστε επίσης:

Ειρηνική επίλυση της κρίσης επιθυμεί το Κίεβο

Κριμαία: Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο αντιαεροπορικά τάγματα

Ο Γιατσενιούκ για την παρουσία ρωσικών δυνάμεων σε ουκρανικό έδαφος

Ντονέτσκ: Η αστυνομία εκκενώνει κτίριο από τους φιλορώσους διαδηλωτές

Συνάντηση Λαβρόφ - Κέρι στο Παρίσι

Συμβούλιο ΝΑΤΟ - Ρωσίας το απόγευμα