ΚΟΣΜΟΣ

Στα ύψη η δημοτικότητα Πούτιν λόγω Ουκρανίας και Σότσι

Στα ύψη η δημοτικότητα Πούτιν λόγω Ουκρανίας και Σότσι

Ο ρωσικός λαός επιβραβεύει τη στάση την πολιτική του Βλάντιμιρ Πούτιν, αναγνωρίζοντάς τον ως τον κορυφαίο ηγέτη της χώρας

Όπως αποκαλύπτει δημοσκόπηση της ''WCIOM'', η δημοτικότητα του ρώσου προέδρου εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό δημοφιλίας του από τον Μάιο του 2012, αγγίζοντας το 68%!

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στον απόηχο της κρίσης στην Ουκρανία, αλλά και της ολοκλήρωσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, που στέφτηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Οι ερωτώμενοι στην έρευνα εστιάζουν κυρίως στη διαχείριση της κρίσης με την Ουκρανία, όπου η Ρωσία, χάρη στην ηγετική στάση του προέδρου της, έδειξε ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αφήσει τα ρωσικά συμφέροντα να γίνουν... μπαλάκι στα χέρια Αμερικανών και Γερμανών, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύσει τα συμφέροντα της και εκείνα των ρωσόφωνων στην Ουκρανία.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός, ότι σήμερα, Πέμπτη, το κοινοβούλιο της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας ψήφισε ομόφωνα υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία και της προσχώρησης στην Ρωσική Ομοσπονδία.

Russia Putin JPEG 03105.limghandler

Παράλληλα ο Βλάντιμιρ Πούτιν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μέσα στην εβδομάδα για την ουκρανική κρίση, έκανε ξεκάθαρα λόγο για προβοκάτσιες στα επεισόδια του Κιέβου, δείχνοντας πρώτος το αληθινό πρόσωπο της νέας κυβέρνησης στην Ουκρανία.

Τα όσα είπε στη συνέντευξη, ήρθαν να επιβεβαιώσουν οι αποκαλύψεις για τους ελεύθερους σκοπευτές, πίσω από τους οποίους τελικά αποδεικνύεται ότι δεν κρυβόταν η κυβέρνηση Γιανουκόβιτς, όπως κάποιοι θέλησαν να μας πείσουν, αλλά κάποιοι από το νέο συνασπισμό...

Ο Πούτιν εκλαμβάνεται λοιπόν τόσο στη χώρα του όσο και σε διεθνές επίπεδο, ως παράγοντας με μεγάλη ισχύ και επιρροή, ενώ θεωρείται ιδιαίτερα επιδέξιος και «παίκτης» που πετυχαίνει τους στόχους του.

Και αυτό ακριβώς του αναγνωρίζει και ο ρωσικός λαός, υποστηρίζοντάς τον με τόσο μεγάλη πλειοψηφία.

Διαβάστε επίσης:

Ο Πούτιν εξέτασε το αίτημα της Κριμαίας να ενταχθεί στη Ρωσία

Κριμαία: Υπέρ απόσχισης και ένωσης με τη Ρωσία τάχθηκε η Βουλή

Αυθεντική η συνομιλία Πάετ - Άστον για τους ελεύθερους σκοπευτές