ΚΟΣΜΟΣ

Αρνείται η Μαλαισία πως εντόπισε το στίγμα του Boeing στα ραντάρ

Αρνείται η Μαλαισία πως εντόπισε το στίγμα του Boeing στα ραντάρ

Περιπλέκεται αντί να λύνεται το μυστήριο με το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από το Σάββατο.


Ο αρχηγός της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας Αζχαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν ανακοίνωσε σήμερα ότι οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του Boeing 777 επεκτάθηκαν στη θάλασσα Ανταμάν, εκατοντάδες χιλιόμετρα βορειοδυτικά της αρχικής περιοχής των ερευνών.

Η θάλασσα Ανταμάν συνορεύει νότια με το βόρειο άκρο του ινδονησιακού νησιού της Σουμάτρας και, ανατολικά και βόρεια με την Ταϊλάνδη και τη Μιανμάρ.

Προσπαθώντας να δώσει εξηγήσεις στις αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με την τύχη του αεροσκάφους, η πολεμική αεροπορία της Μαλαισίας διαβεβαίωσε ότι «δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της στροφής εν πτήση, πριν το αεροσκάφος χαθεί από το ραντάρ».

«Για το λόγο αυτό οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης επεκτάθηκαν» σε παράκτια ύδατα δυτικά της χερσονήσου της Μαλαισίας, διευκρίνισε ο στρατηγός Ροντζαλί Ναούντ.

Διέψευσε, ωστόσο, χθεσινό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Berita Harian, που τον επικαλείτο, ότι το ραντάρ είχε εντοπίσει το αεροπλάνο πάνω από τα Στενά της Μάλακα, μεταξύ της Μαλαϊκής χερσονήσου, στη δυτική ακτή, και του ινδονησιακού νησιού της Σουμάτρας. Ο στρατηγός Ροντζαλί έκανε λόγο για «εντελώς ανακριβές» άρθρο.

Διαβάστε επίσης:

Μαλαισία: «Προφήτης» είχε προβλέψει την πτώση του αεροσκάφους;

Μαλαισία: Αγωνία για τον εντοπισμό του χαμένου Boeing