ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία: Ο συγκυβερνήτης πρόφερε τις τελευταίες λέξεις

Μαλαισία: Ο συγκυβερνήτης πρόφερε τις τελευταίες λέξεις

Ο συγκυβερνήτης της πτήσης MH370 ήταν εκείνος που πρόφερε τις τελευταίες λέξεις που εστάλησαν από το πιλοτήριο του Boeing 777 προς τον πύργο ελέγχου, πριν εξαφανισθεί, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία Malaysia Airlines.


"Οι προκαταρκτικές έρευνες δείχνουν ότι μιλούσε ο συγκυβερνήτης", δήλωσε ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Αχμαντ Ζαουχάρι Γιαχία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Το μήνυμα "Ολα καλά, καληνύχτα" εστάλη μετά την εσκεμμένη διακοπή της λειτουργίας ενός από συστήματα επικοινωνίας του αεροπλάνου.

Ο συγκυβερνήτης του αγνοούμενου αεροσκάφους ήταν ο 27χρονος Φαρίκ Αμπντούλ Χαμίντ.

Ο Ζαουχάρι ανακοίνωσε ότι η τελευταία αυτή επικοινωνία έγινε στη 01:19 του Σαββάτου 8 Μαρτίου (1719 ώρα GMT της Παρασκευής), 12 λεπτά μετά την τελευταία μετάδοση δεδομένων από το σύστημα μηνυμάτων ACARS (Aircraft Communication Addressing And Reporting System), το οποίο μεταδίδει στην εταιρεία μηνύματα για οποιεσδήποτε ανωμαλίες κατά την πτήση, βλάβες ή διακοπή του συστήματος.

Η απενεργοποίηση αυτού του συστήματος στο αγνοούμενο αεροσκάφος της Malaysia Airlines μπορεί να έγινε πριν ή μετά την τελευταία προφορική επικοινωνία από το πλήρωμα--που προφανώς έγινε από τον συγκυβερνήτη, ανακοίνωσε ο ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας.

"Δεν γνωρίζουμε πότε απενεργοποιήθηκε το σύστημα ACARS. Αυτό που γνωρίζουμε είναι η τελευταία μετάδοση", πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:

Μαλαισία: Σενάρια και γεγονότα - Τι γνωρίζουμε για το χαμένο αεροπλάνο