ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κέρι ελπίζει σε νέα συνάντηση με τον Λαβρόφ

Ο Κέρι ελπίζει σε νέα συνάντηση με τον Λαβρόφ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει να συναντηθεί ξανά με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στο περιθώριο της διεθνούς συνόδου για την πυρηνική ασφάλεια που θα διεξαχθεί στη Χάγη.


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κρίση στην Ουκρανία ο Κέρι είπε ότι αναμένει "να συναντήσει τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας στο περιθώριο (...) των συνομιλιών της Χάγης", όπου ξεκινά την Δευτέρα η διεθνής σύνοδος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα δώσει το παρών στη σύνοδο αυτή, κάλεσε την Τρίτη τους ηγέτες της G7 (οι επτά πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συζητήσουν το θέμα της Ουκρανίας στο περιθώριο αυτής της συνόδου.

"Ελπίζουμε ότι θα δούμε πού βρισκόμαστε", κατέληξε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ο οποίος συναντήθηκε σήμερα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον Σλοβάκο ομόλογό του Μίροσλαβ Λάιτσακ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας έχουν συναντηθεί ή επικοινωνήσει τηλεφωνικά πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες για να συζητήσουν την κρίση στην Ουκρανία και την κατάσταση στην Κριμαία, τη χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία κατόπιν δημοψηφίσματος. Την περασμένη Παρασκευή, στην τελευταία τους συνάντηση, διαπίστωσαν ότι διαφωνούν πλήρως στο θέμα αυτό.

Διαβάστε επίσης:

Νέες κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ανακοίνωσε o Ομπάμα

Ρωσία: Η Δούμα ενέκρινε τη συνθήκη ενοποίησης με την Κριμαία

Ρωσία: Διακοπή λειτουργίας ουκρανικού εργοστασίου

Η Ρωσία μετονομάζει την Κριμαία σε «Ταυρίδα»

NationalGeographic: 'Εκδοση νέου χάρτη με την Κριμαία στη Ρωσία

Ουκρανός πρεσβευτής: Η Ρωσία ετοιμάζει εισβολή