ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Η Κριμαία έδειξε τις «νέες ικανότητες» του ρωσικού στρατού

Πούτιν: Η Κριμαία έδειξε τις «νέες ικανότητες» του ρωσικού στρατού

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν επαίνεσε τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι Ρώσοι στρατιώτες στην Κριμαία, ρόλος που έδειξε τις "νέες ικανότητες" του ρωσικού στρατού.

"Τα γεγονότα στην Κριμαία ήταν μία δοκιμασία. Εδειξαν τις νέες ικανότητες των ενόπλων μας δυνάμεων και το σθεναρό ηθικό των ανδρών", δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Ο ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε "την διοίκηση και τους άνδρες του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και τις υπόλοιπες μονάδες που είναι ανεπτυγμένες στην Κριμαία για την αυτοσυγκράτηση και το θάρρος που επέδειξαν", κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής μεταλλίων στο Κρεμλίνο.

"Ο επαγγελματισμός των ρώσων στρατιωτικών επέτρεψε την αποφυγή προκλήσεων, εμπόδισε την αιματοχυσία και εγγυήθηκε τις προϋποθέσεις ενός ελεύθερου και ειρηνικού δημοψηφίσματος", πρόσθεσε. "Πρέπει τώρα να συνεχίσουμε να αναπτύσουμε τις ικανότητες των μονάδων των
ενόπλων μας δυνάμεων στη μάχη. Και στην Αρκτική", πρόσθεσε.

Ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι όλοι οι ουκρανοί στρατιώτες πιστοί στις αρχές του Κιέβου έχουν αποχώρησει από την Κριμαία, ενώ όλες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χερσονήσου βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Ο ρώσος υπουργός Αμυνας δήλωσε επίσης στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Ρωσία θα παραδώσει στο Κίεβο στρατιωτικά οχήματα και αεροσκάφη των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων που δεν πέρασαν στη ρωσική πλευρά.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ομπάμα καλεί τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της