ΚΟΣΜΟΣ

Πορτογαλία: Αποφασίζει την τελευταία στιγμή για το μνημόνιο

Πορτογαλία: Αποφασίζει την τελευταία στιγμή για το μνημόνιο

Ως την τελευταία στιγμή, θα περιμένει να πάρει μια απόφαση για τον τρόπο εξόδου από το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας που θα ανακοινωθεί πριν από το προσεχές Eurogroup (έχει προγραμματισθεί για την ερχόμενη Δευτέρα), η Πορτογαλία.

«Η κυβέρνηση θα αποφασίσει και θα ανακοινώσει την απόφαση αυτή στους Πορτογάλους ως την Κυριακή», δήλωσε ο υπουργός Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων Λουίς Μάρκες Γκέντες.

«Το εθνικό συμφέρον επιτάσσει η Πορτογαλία να αποφασίσει όσο το δυνατόν πιο αργά. Όλα τα δεδομένα βασίζονται στην αντίληψη των αγορών και όλο αυτό πρέπει να σταθμιστεί από την κυβέρνηση έως και την τελευταία στιγμή», προσέθεσε ο ίδιος μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους στη Λισαβόνα.

«Η Ιρλανδία επίσης περίμενε ως την παραμονή της τελευταίας Συνόδου του Eurogroup για να πάρει την απόφασή της και καλά έκανε», υπογράμμισε ο Γκέντες.

«Όλο το πρόγραμμα έχει σχεδιασθεί προκειμένου η Πορτογαλία να ανακτήσει την εμπιστοσύνη (των αγορών) και να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί υπό φυσιολογικούς όρους στις διεθνείς αγορές. Αυτή την αξιοπιστία η κυβέρνηση την ανοικοδομεί βήμα-βήμα και οι συνθήκες βελτιώνονται από εβδομάδα σε εβδομάδα», εκτίμησε ο ίδιος.

Ένα από τα βασικά θέματα για τα οποία αναμένεται να αποφασίσει η Λισαβόνα είναι το εάν θα ζητήσει —ή όχι— μια προληπτική γραμμή πιστώσεων από τη διεθνή τρόικα των πιστωτών της (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο).

Διαβάστε ακόμα:

Βέλγιο: Μεθυσμένος οδηγός σκόρπισε τον τρόμο (video)

Δες πορνό και σώσε τον πλανήτη! (photos+videos)

Νέα Υόρκη: Προσπάθησε να κλέψει ταξί εν κινήσει! (photos+video)

Τράπεζα προκαλεί πλήγμα στη βιομηχανία του πορνό!

Χαμένο Μπόινγκ: Η τελευταία επικοινωνία με τους πιλότους (videos)

Γυναίκα εγκλωβίστηκε στη στέγη καθεδρικού ναού! (photos)

Ιερέας περιπλανιέται σε αυτοκινητόδρομο! (photos)