ΚΟΣΜΟΣ

Κερβιέλ: Απαιτεί συνάντηση με τον Ολάντ

Κερβιέλ: Απαιτεί συνάντηση με τον Ολάντ

Συνάντηση των δικηγόρων του με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ «για να τού εκθέσουν το σύνολο των σοβαρών παρατυπιών που σημάδεψαν τη δίκη του» ζήτησε από την Ιταλία, ο πρώην διαπραγματευτής της Societe Generale Ζερόμ Κερβιέλ.

Τη στιγμή που η γαλλική δικαιοσύνη τού έχει δώσει προθεσμία μέχρι σήμερα (18/05) για να παρουσιασθεί στην αστυνομία και να οδηγηθεί στη φυλακή προκειμένου να εκτίσει τριετή ποινή φυλάκισης, ο Ζερόμ Κερβιέλ επαναλαμβάνει σε ανακοίνωσή του ότι παραμένει στην Ιταλία περιμένοντας την απάντηση της γαλλικής προεδρίας στο αίτημα που έχει διατυπώσει, περί χορήγησης καθεστώτος προστασίας μαρτύρων στην υπόθεση του.

Στην ανακοίνωσή του, ο Κερβιέλ, ο οποίος έχει καταδικασθεί για απάτες που στοίχισαν 4,9 δισεκατομμύρια ευρώ στη Societe Generale, ζητεί επίσης από τη γαλλική δικαιοσύνη την αναβολή εκτέλεσης της ποινής του.

«Αυτή η ποινή είναι εκτελεστή εντός πέντε ετών, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα και, κατά συνέπεια, η φυλάκισή του δεν είναι επείγουσα, παρά μόνο αν είναι για να σιωπήσει», αναφέρεται στο κείμενο.

«Περιμένω στην ιταλική πλευρά (των συνόρων) την απάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας επί της ασυλίας που ζήτησα για την προστασία προσώπων που είναι έτοιμα να μιλήσουν», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Οι συνήγοροι του Ζερόμ Κερβιέλ και μέλη της επιτροπής υποστήριξης έκαναν γνωστό ότι θα επιστρέψουν στο Παρίσι απόψε «για να είναι στη διάθεση των υπηρεσιών της προεδρίας της Δημοκρατίας».

Ο Ζερόμ Κερβιέλ κατηγορεί την Societe Generale, την τράπεζα στην οποία εργαζόταν, ότι κάλυπτε τις κινήσεις του πριν στραφεί εναντίον του, ενώ ζήτησε και χθες από τον Φρανσουά Ολάντ εγγυήσεις «ασυλίας» για πρόσωπα που είναι έτοιμα να καταθέσουν υπέρ του.

Η γαλλική προεδρία δεν απάντησε ευθέως στο αίτημα, αλλά ανακοίνωσε ότι εάν ο Κερβιέλ θέλει να καταθέσει αίτηση χάριτος, το αίτημά του θα εξετασθεί κατά τη συνήθη διαδικασία...».

Διαβάστε ακόμα:

Καλιφόρνια: Περίεργα ερωτικά... γούστα τον έστειλαν στο νοσοκομείο! (photo)

Φλόριντα: Αλιγάτορας βοήθησε στη σύλληψη εγκληματία!

Αϊόβα: Δε φαντάζεστε τι βρήκε μέσα στο μπέργκερ της! (photo)

Λίβερπουλ: Ήθελε να μπει φυλακή για δωρεάν εκπαίδευση και δείτε τι έκανε! (photos)

Χαμένο Boeing: Το πρώτο βιβλίο με ανατρεπτική θεωρία για την εξαφάνισή του!