ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Αντιπαραγωγικές οι δυτικές κυρώσεις

Πούτιν: Αντιπαραγωγικές οι δυτικές κυρώσεις

Ως αντιπαραγωγικές για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές χαρακτήρισε τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα για την ανάμειξή της στην Ουκρανία ο Βλαντίμιρ Πούτιν, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δε συνάδουν με το διεθνές δίκαιο.

Μιλώντας σε μία ομάδα δυτικών δημοσιογράφων στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, ο Πούτιν άσκησε κριτική εις βάρος της Δύσης και τόνισε ότι η υποστήριξη ενός «αντισυνταγματικού πραξικοπήματος» διέκοψε τον εποικοδομητικό διάλογο για την Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη ότι εκείνοι που υποκίνησαν το «πραξικόπημα» στην Ουκρανία έπρεπε να έχουν αναλογιστεί καλύτερα τις συνέπειες των πράξεών τους.

Παράλληλα, ο Πούτιν χαρακτήρισε απίθανο ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο με τη Δύση με αφορμή την Ουκρανία και δήλωσε ότι η Μόσχα λαμβάνει υπόψη της τα συμφέροντα των άλλων χωρών και δεν μπορεί να δεχτεί να μην αντιμετωπίζεται ισότιμα.

Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι αδύνατη η απομόνωση μίας χώρας σαν τη Ρωσία, ενώ οι κυρώσεις που της έχει επιβάλει η Δύση διαταράσσουν την παγκόσμια οικονομία.

«Οδηγούν τη ρωσική, την ευρωπαϊκή, την παγκόσμια οικονομία σε αναταραχή που κανένας δεν επιθυμεί», κατέλειξε ο Πούτιν αναφερόμενος στις κυρώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB

ΜΑΘΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Σεισμός στη Λήμνο: Δείτε τι φοβούνται οι σεισμολόγοι

Διαβάστε ακόμα:

Ρωσία: Ο Πούτιν θα σεβαστεί την επιλογή του ουκρανικού λαού