ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Πρόθυμη να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

Ρωσία: Πρόθυμη να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

Την επιθυμία της Ρωσίας να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε επαρχίες της ανατολικής Ουκρανίας, εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Στην ανακοίνωση το υπουργείο επισημαίνει ότι πρότεινε στο Κίεβο να προσφέρει «έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια» στην ανατολική Ουκρανία, όμως δεν έχει λάβει απάντηση.

«Η Ρωσία λαμβάνει εκκλήσεις από πολίτες και οργανισμούς που βρίσκονται στις περιοχές των συγκρούσεων, οι οποίοι ζητούν κυρίως φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό», προσθέτει η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει το ρωσικό υπουργείο, σε απάντηση οι ουκρανικές αρχές έστειλαν μια διακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι «αγνοούν εντελώς την πρότασή μας για (την παροχή) ανθρωπιστικής βοήθειας» και αναφέρονται «με κυνικό τρόπο στην κατάσταση στην Κριμαία», τη χερσόνησο στη νότια Ουκρανία την οποία προσάρτησε τον Μάρτιο η Ρωσική Ομοσπονδία.

«Με δεδομένη τη συνέχιση των ένοπλων επιχειρήσεων του Κιέβου εναντίον του πληθυσμού των περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας, η ανάγκη να προσφερθεί στον άμαχο πληθυσμό έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια παραμένει επείγουσα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν