ΚΟΣΜΟΣ

Τριερβελέρ: «Ευτυχής που δεν είμαι υποχρεωμένη να σφίξω το χέρι του Πούτιν»

Τριερβελέρ: «Ευτυχής που δεν είμαι υποχρεωμένη να σφίξω το χέρι του Πούτιν»

Η Βαλερί Τριερβελέρ, πρώην σύντροφος του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε χθες το βράδυ σε μήνυμά της στο Twitter ότι είναι "ευτυχής που δεν είναι υποχρεωμένη να σφίξει το χέρι του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, προσκεκλημένου σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων.


"Ευτυχής που δεν είμαι υποχρεωμένη να σφίξω το χέρι του Πούτιν...", έγραψε η Βαλερί Τριερβελέρ λίγη ώρα αφού ο πρόεδρος της Ρωσίας είχε δηλώσει στα δίκτυα TF1 και Europe 1 ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον είναι μία "αδύναμη" γυναίκα με άκομψους τρόπους.

"Καλύτερα κανείς να μην τσακώνεται με τις γυναίκες. Αλλά η κα. Κλίντον δεν ήταν ποτέ πολύ κομψή στα λόγια της... Οταν οι άνθρωποι ξεπερνούν τα όρια, δεν είναι διότι είναι πολύ ισχυροί, αλλά διότι είναι πολύ αδύναμοι. Ομως, ίσως η αδυναμία δεν είναι το χειρότερο χαρακτηριστικό μίας γυναίκας", είπε ο ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι προσκεκλημένος στη Γαλλία με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για την 70ή επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία και θα δειπνήσει απόψε στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος θα έχει δειπνήσει νωρίτερα σε εστιατόριο του Παρισιού με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με πηγές της γαλλικής προεδρίας, το θέμα της Ουκρανίας και οι τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και στη Ρωσία θα βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησης Ολάντ-Πούτιν.

Διαβάστε επίσης: Από τον Ολάντ στην αγκαλιά του Ντελόν η Τριερβελέρ!