ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Οι ουκρανικές δυνάμεις περικύκλωσαν τη Μαριούπολη

Ουκρανία: Οι ουκρανικές δυνάμεις περικύκλωσαν τη Μαριούπολη

Οι ουκρανικές δυνάμεις περικύκλωσαν τη Μαριούπολη, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών, στη διάρκεια συγκρούσεων κι έπειτα από επίθεση που εξαπέλυσαν σήμερα τα ξημερώματα, ανακοίνωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών στη σελίδα του στο Facebook.

Οι δυνάμεις των αυτονομιστών, που αντιτίθενται στη φιλο-ευρωπαϊκή ηγεσία του Κιέβου, επιβεβαίωσαν ότι διεξάγονται μάχες και ανακοίνωσαν ότι πέντε άνδρες τους σκοτώθηκαν.

Το πρακτορείο Russia Today αναφέρει ότι η επιχείρηση του ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζεται για μια ακόμα ημέρα.

Η Μαριούπολη είναι το μεγαλύτερο ουκρανικό λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα και σημαντικός εξαγωγέας χάλυβα.

Σε χθεσινή ανακοίνωσε το Κίεβο επιβεβαιώνει τουλάχιστον 270 θανάτους στις ανατολικές επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ μετά την έναρξη των επιχειρήσεων κατά των φιλορώσων αυτονομιστώ. Η κυβέρνηση ωστόσο αποσαφηνίζει πως ο απολογισμός αφορά τον αριθμό των νεκρών που οδηγήθηκαν στα νεκροτομεία, και δεν περιλαμβάνονται θύματα που απομάκρυναν οι ίδιοι οι αυτονομιστές.

Σε ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Υγείας αναφέρεται πως έχουν καταγραφεί 225 θάνατοι στο Ντονέτσκ και 45 στο Λουχάνσκ. Ανάμεσά τους βρίσκονται 15 γυναίκες.

Διαβάστε επίσης:

Στόχος επίθεσης έγινε ο ηγέτης των αυτονομιστών ανταρτών του Ντονέτσκ

Ντονέτσκ: Εκρήξεις στο κέντρο της πόλης