ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Αυτός είναι ο μακελάρης που σπέρνει τον τρόμο στο Ιράκ

Βίντεο: Αυτός είναι ο μακελάρης που σπέρνει τον τρόμο στο Ιράκ

Ο άνθρωπος που έχει το γενικό πρόσταγμα στις εκτελέσεις κρατουμένων είναι ο Σακίρ Ουαχιγίμπ, ένας νεαρός άνδρας που, σε αντίθεση με τον αρχηγό της ISIL (Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και το Λεβάντε), Αμπού Μακρ, φωτογραφίζεται χωρίς μάσκα.


Γνωστός ως «Λιοντάρι της Ερήμου», ο Ουαχιγίμπ έχει αρχίσει να αποκτά φανατικό κοινό μεταξύ των γυναικών στη Μέση Ανατολή.

Παρότι δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τον νεαρό άνδρα, που εκτιμάται ότι είναι γύρω στα 25, ο Σακίρ έχει κατορθώσει να γίνει το δημόσιο πρόσωπο του αντάρτικου στρατού που απειλεί ότι θα καταστρέψει το Ιράκ.

Το όνομα που έχει πάρει από τη φυλή του δείχνει ότι μάλλον ανήκει στη φυλή Αλμπού Φαχντ, που, σύμφωνα με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, συγκαταλέγεται στις «σκοτεινές έξι», δηλαδή τις φυλετικές ομάδες που συμμάχησαν με την Αλ Κάιντα μετά την πτώση του Σαντάμ Χουσεΐν.
Ο Σακίρ έγινε διάσημος το περασμένο καλοκαίρι, όταν πρωταγωνιστούσε σε βίντεο που αναρτήθηκε στις ιστοσελίδες των τζιχαντιστών και το οποίο τον έδειχνε να εκτελεί μαζί με την ομάδα του δύο Σύρους οδηγούς φορτηγών.

Εκτοτε έχει εμφανιστεί και σε άλλα βίντεο, όπου ανακρίνει βίαια κρατούμενους ή δίνει εντολή για την εκτέλεσή του.

Ταυτόχρονα, όμως, κυκλοφορούν και φωτογραφίες του όπου δέχεται λουλούδια από ένα παιδί, ή κρατά στα χέρια του ένα γεράκι, ενώ σε ορισμένες ποζάρει κρατώντας στα χέρια του όπλα και ατενίζοντας το άπειρο.

Διαβάστε επίσης:

Ιράκ: Εικόνες που σοκάρουν από τις ομαδικές εκτελέσεις ομήρων