ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Παραδόθηκε ο άνδρας που απειλούσε να ανατινάξει κτίριο κομμάτων

Σουηδία: Παραδόθηκε ο άνδρας που απειλούσε να ανατινάξει κτίριο κομμάτων

Ο άνδρας, ο οποίος απειλούσε να ανατινάξει τα εκρηκτικά τα οποία έφερε μαζί του στην καρδιά της Στοκχόλμης, παραδόθηκε στην αστυνομία η οποία και τον μετέφερε μακριά από το κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας ανέφερε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Οι αρχές υπό την απειλή της επίθεσης είχαν αποκλείσει από νωρίς μεγάλα τμήματα στο κέντρο της πρωτεύουσας εκκενώνοντας αρκετά κτίρια στην περίμετρο που βρισκόταν ο ύποπτος ενώ ήταν σε συνεχείς διαπραγματεύσεις μαζί του. Ο τελευταίος υποστήριζε ότι έφερε μαζί του εκρηκτικά και είχε καταφύγει σε ένα κτίριο κοντά στο αρχηγείο του κύριου κυβερνώντος κόμματος.

«Βγήκε από το κτίριο, μας έδειξε ότι δεν ήταν επικίνδυνος και ότι θα τελειώναμε χωρίς να υπάρξει κάποιο δράμα, τώρα έχει απομακρυνθεί από το σημείο ... Αυτό που απομένει είναι να ψάξουμε στο κτίριο για να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχουν επικίνδυνα αντικείμενα », δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Κίελ Λίντγρεν.

Ο άνδρας, για τον οποίο η αστυνομία δεν έδωσε καμία πληροφορία, «εξέφραζε την οργή του εναντίον των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο», όπως είχαν αναφέρει νωρίτερα οι δυνάμεις ασφαλείας σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στη Στοκχόλμη για βόμβα – Σε επιφυλακή η αστυνομία