ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα την τρομοκρατία

Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα την τρομοκρατία

Το σχέδιο του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να στείλει συμβούλους στο Ιράκ για να βοηθήσουν τη Βαγδάτη να αντιμετωπίσει την προέλαση των ισλαμιστών ανταρτών δείχνει ότι οι ΗΠΑ δεν αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, κατήγγειλε σήμερα ένας ιρανός αξιωματούχος.


Ο Ομπάμα πρότεινε χθες Πέμπτη την αποστολή 300 Αμερικανών για να βοηθήσουν στον συντονισμό της μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) που προελαύνει στο Ιράκ.

Παρόλα αυτά δεν απάντησε στο αίτημα της κυβέρνησης του ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι να προχωρήσουν οι ΗΠΑ σε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των ανταρτών.

«Οι τελευταίες δηλώσεις του Ομπάμα δείχνουν ότι ο Λευκός Οίκος δεν έχει τη σοβαρότητα να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία στο Ιράκ και την περιοχή», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Αραβικές και Αφρικανικές Υποθέσεις Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο IRNA.

Ένας άλλος ιρανός αξιωματούχος, ο Χαμίντ Αμπουταλεμπί που εργάζεται στο γραφείο του προέδρου Χασάν Ροχανί επέκρινε επίσης τις δηλώσεις του Ομπάμα, σημείωσε το πρακτορείο.

«Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να υιοθετούν αντικρουόμενες πολιτικές στη Μέση Ανατολή: να υποστηρίζουν τον πόλεμο στη Συρία και την ειρήνη στο Ιράκ ή να είναι με το μέρος των τρομοκρατών στη Συρία και εναντίον τους στο Ιράκ», ανέφερε ο Αμπουταλεμπί στον λογαριασμό του στο Twitter.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Δεν είναι ξεκάθαρες οι κινήσεις του Ιράν για τα πυρηνικά