ΚΟΣΜΟΣ

Πουλήθηκε για 74.000.000 δολάρια το... σπίτι του Μίκυ Μάους (pics)

Πουλήθηκε για 74.000.000 δολάρια το... σπίτι του Μίκυ Μάους (pics)

Σε άλλα χέρια πέρασε το σπίτι του «Μίκι Μάους». Ο αγοραστής, το όνομά του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα έδωσε 74 εκατομμύρια δολάρια για να το αποκτήσει. Πρόκειται για το σπίτι, στο οποίο πέθανε ο Walt Disney.

H οικία Carolwood στο Λος Άντζελες ανήκε τα τελευταία χρόνια στον Gabriel Brener, ο οποίος την είχε αγοράσει μετά το θάνατο της Lillian Disney έναντι 90 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η υπερπολυτελής κατοικία διαθέτει 8 υπνοδωμάτια και 17 μπάνια. Έχει, επίσης, δύο δωμάτια «πανικού», γυμναστήριο, αίθουσα κινηματογράφου και κελάρι κρασιών, ενώ στις πύλες εισόδου φιγουράρει η εικόνα του Μίκι. Στον κήπο της έπαυλης διατηρούνται και οι περίφημες τριανταφυλλιές που φρόντιζε με πολλή αγάπη η Lilian Disney.

Στα έγκατα της έπαυλης του Ντίσνεϊ γεννήθηκε η ιδέα του πρώτου θεματικού πάρκου ψυχαγωγίας. Ο Walt Disney, λάτρευε τις αμαξοστοιχίες.'Ετσι ζήτησε την κατασκευή ενός μίνι σιδηροδρόμου για τρένα με ατμομηχανές στις υπόγειες εγκαταστάσεις του σπιτιού του. Εκεί μαζεύονταν τα παιδιά της γειτονιάς και διασκέδαζαν. Ο μίνι σιδηρόδρομος του Ντίσνεϊ διατηρείται μέχρι και σήμερα για μουσειακή χρήση.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες: