ΚΟΣΜΟΣ

Οι τζιχαντιστές θα απελευθερώσουν τους Τούρκους που απήγαγαν

Οι τζιχαντιστές θα απελευθερώσουν τους Τούρκους που απήγαγαν

Οι περίπου 30 Τούρκοι οδηγοί που κρατούνται όμηροι από τον Ιούνιο στο Ιράκ από τζιχαντιστές θα απελευθερωθούν και θα παραδοθούν εντός της ημέρας στις τουρκικές αρχές στην μεθόριο μεταξύ της Τουρκίας και του Ιράκ, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.


"Υπάρχουν θετικές εξελίξεις στο θέμα των οδηγών", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Τούρκος διπλωμάτης, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Παράλληλα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Doğan μετέδωσε ότι οι 32 οδηγοί βρίσκονται καθ' οδόν για την τουρκοϊρακινή μεθόριο προκειμένου να αφεθούν εκεί ελεύθεροι.

Η Τουρκία είχε πρόσφατα αναφερθεί σε 31 Τούρκους οδηγούς φορτηγών που κρατούνταν όμηροι στο Ιράκ.

"Δεν έχουμε αφεθεί ελεύθεροι προς το παρόν, αλλά βρισκόμαστε καθ' οδόν για την Τουρκία. Ελπίζουμε ότι θα βρισκόμαστε στα σύνορα το βράδυ", δήλωσε τηλεφωνικώς στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ένας από τους οδηγούς αυτούς, ο Μουσταφά Τεζντενέρ.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (πρώην Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε, ΙΚΙΛ) συνέλαβαν ομήρους τους Τούρκους οδηγούς στις αρχές του Ιουνίου.

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης αυτής, η οποία εντάχθηκε πρόσφατα στον κατάλογο με τις οργανώσεις που θεωρεί η Άγκυρα ότι είναι τρομοκρατικές, είχαν εξάλλου καταλάβει στις 11 Ιουνίου το προξενείο της Τουρκίας στην Μοσούλη, στο Ιράκ, και είχαν συλλάβει ομήρους τα μέλη του διπλωματικού προσωπικού και τις οικογένειές τους, δηλαδή 49 ανθρώπους συνολικά.

Διαβάστε επίσης: Συρία: Οι αντάρτες απειλούν να εγκαταλείψουν τα όπλα