ΚΟΣΜΟΣ

«‘Εσβησε» ο ήρωας που ενέπνευσε την Αντζελίνα Τζολί

«‘Εσβησε» ο ήρωας που ενέπνευσε την Αντζελίνα Τζολί

Πλήρης ημερών, σε ηλικία 97 ετών «έσβησε» ο ήρωας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Λούις Ζαμπερίνι, η ζωή του οποίου έγινε βιβλίο και ενέπνευσε την ταινία «Unbroken» που σκηνοθέτησε η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί και αναμένεται να προβληθεί σύντομα στους κινηματογράφους.

Ο Ζαμπερίνι πέθανε από πνευμονία, η οποία τον βασάνιζε για 40 ημέρες, αναφέρει η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το Variety.

Τη λύπη της για το θάνατο του Ζαμπερίνι εξέφρασε μέσω Twitter και Αντζελίνα Τζολί, η οποία σκηνοθέτησε το Unbroken, στηριζόμενη στο βιβλίο του 2010 της Λόρα Χίλενμπραντ.

«Είναι μια τόσο μεγάλη απώλεια που είναι αδύνατο να περιγραφεί», αναφέρει η Τζολί για τον Ζαμπερίνι, ο οποίος είχε μετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες και είχε αιχμαλωτιστεί από τους Ιάπωνες κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Είμαστε όλοι τόσο ευγνώμονες για το πόσο πολύ πιο πλούσιους μας έκανε η γνωριμία μας μαζί του. Θα μας λείψει τρομερά», προσθέτει.

Ο Ζαμπερίνι επέζησε για εβδομάδες σε μια σχεδία και στη συνέχεια ως αιχμάλωτος των Ιαπώνων, μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου του στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο…

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Βίαιη επίθεση αστυνομικού σε παραπληγικό επειδή τον πάτησε! (video)

Βραζιλία: Nεκροί από κατάρρευση γέφυρας κοντά σε γήπεδο του Μουντιάλ (photos)

Ιταλία: Ανατριχιαστικό βίντεο από το ναυάγιο του Costa Concordia (photos)

Η Μέρκελ κόβει… γύρο! (video+photos)

Δανία: Μοντέλο βγήκε στο δρόμο topless και προκάλεσε εγκεφαλικά! (video)

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ευχήθηκε σε όλες τις γυναίκες να… πεθάνουν! (photo)