ΚΟΣΜΟΣ

Σλαβιάνσκ: Ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε την αποχώρηση των αυτονομιστών

Σλαβιάνσκ: Ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε την αποχώρηση των αυτονομιστών

Ο δήμαρχος του Σλαβιάνσκ, Βλαντίμιρ Παβλένκο, ο οποίος έχει διορισθεί από τους αντάρτες, επιβεβαίωσε σήμερα στο γαλλικό Πρακτορείο πως οι φιλορώσοι εξεγερμένοι έχουν φύγει από την πόλη και διευκρίνισε πως οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν ακόμη εισέλθει σ' αυτή.

«Οι (αυτονομιστές φιλορώσοι) μαχητές έχουν φύγει. Ο ουκρανικός στρατός δεν είναι ακόμη στο Σλαβιάνσκ. Δεν υπάρχει πλέον εξουσία στην πόλη», δήλωσε τηλεφωνικά ο Παβλένκο.

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν το πρωί ότι οι αντάρτες εγκατέλειψαν αυτή την πόλη σύμβολο της φιλορωσικής αυτονομιστικής εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία που εδώ και δύο μήνες αποτελεί θέατρο σφοδρών μαχών.

"Η αναχώρηση των μαχητών ήταν έκπληξη. Κανένας δεν γνώριζε ότι θα γινόταν. Σήμερα το πρωί, είδα ότι δεν υπήρχαν πλέον μαχητές μπροστά από το δημαρχείο. Στη συνέχεια είδα ότι δεν υπήρχαν ούτε μπροστά από τα οδοφράγματα στην πόλη", δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας κάτοικος του Σλαβιάνσκ, ο Κόλια Τσέρεπ.

Στο Ντονέτσκ, ένα από τα φέουδα των φιλορώσων αυτονομιστών, ο "πρωθυπουργός" της "δημοκρατίας του Ντονέτσκ" Αλεξάντρ Μποροντάι παραδέχθηκε πως τα στρατεύματά του έχουν αποχωρήσει από το Σλαβιάνσκ.

"Εξαιτίας της συντριπτικής αριθμητικής υπεροχής του αντιπάλου, οι μαχητές μας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους", έγραψε ο Μποροντάι στον επίσημο ιστότοπο των εξεγερμένων του Ντονέτσκ.

Διαβάστε επίσης:

Στα χέρια των ουκρανικών δυνάμεων το Σλαβιάνσκ