ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι ανελέητοι βομβαρδισμοί στη Γάζα (pics+video)

Συνεχίζονται οι ανελέητοι βομβαρδισμοί στη Γάζα (pics+video)

Το Ισραήλ λέει ότι στοχεύει σε μαχητές της Χαμάς και σε κατοικίες που ανήκουν σε πράκτορες. Ωστόσο, τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι το 77% των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη Γάζα ήταν άμαχοι.

Νωρίς την Κυριακή, οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν τα περισσότερα από τα κεντρικά γραφεία της ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών και τμήματα της Χαμάς.

Τα σπίτια που γειτνιάζουν με την ένωση ασφάλειας υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές, αφού τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στην πυκνοκατοικημένη γειτονιά του Τελ αλ-Χάουα στα νότια Γάζα.

Η ισραηλινή αεροπορία πρόκειται να ρίξει φυλλάδια στην περιοχή αυτή, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, με τα οποία θα ζητά από τους πολίτες να εκκενώσουν τα σπίτια τους μέχρι το μεσημέρι και να καταφύγουν νοτιότερα, εξήγησε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

«Τα φυλλάδια αυτά προειδοποιούν τους κατοίκους της Μπέιτ Λαχίγια να απομακρυνθούν, για τη δική τους ασφάλεια, από τα μέλη της Χαμάς και από τις τοποθεσίες όπου δρουν» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Ο ισραηλινός στρατός σκοπεύει να επιτεθεί σε υποδομές των τρομοκρατών. Η επιχείρηση θα είναι περιορισμένης χρονικής διάρκειας. Αυτοί που δεν θα τηρήσουν τις οδηγίες θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και τη ζωή των μελών της οικογένειάς τους», καταλήγει η ανακοίνωση του στρατού.

Οι ναυτικοί κομμάντος του ισραηλινού στρατού συγκρούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί με μαχητές της Χαμάς στις ακτές της Λωρίδας της Γάζας. Αυτή ήταν η πρώτη επίθεση μετά από έξι μέρες από την ισραηλινή επίθεση στο έδαφος.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι μία χερσαία εισβολή στη Γάζα παραμένει μια επιλογή, και έχει ήδη κινητοποιήσει περίπου 20.000 έφεδρους γι αυτό το σκοπό αλλά οι περισσότερες επιθέσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι από τον αέρα,και έχουν βρει περίπου 1.200 στόχους στο έδαφος.

Η διασυνοριακή βία δεν δείχνει σημάδια ύφεσης παρά τις αυξανόμενες διεθνείς πιέσεις και στις δύο πλευρές να σταματήσουν τη βία. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε την παύση των εχθροπραξιών.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν στον παλαιστινιακό θύλακα, σκοτώνοντας έναν έφηβο και μια 44χρονη γυναίκα. Ο 14χρονος Ιμπραχίμ αλ Νάτζαρ έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε το σπίτι της οικογένειάς του στην Τζαμπαλίγια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Η γυναίκα, η Ρουάιντα Άμπου Αρμπ, έχασε τη ζωή της μέσα στο σπίτι της στην κοινότητα Ντέιρ αλ Μπάλαχ. Στον ίδιο βομβαρδισμό τραυματίστηκαν άλλοι έξι άνθρωποι.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Γάζας, από τις 4.00 μέχρι τις 5.00 τα ξημερώματα έγιναν 17 βομβαρδισμοί σε διάφορες περιοχές.

Το Σάββατο 56 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά. Μεταξύ αυτών ήταν ένα παιδί δύο ετών, μια 73χρονη και δύο γυναίκες με βαριά αναπηρία οι οποίες τραυματίστηκαν θανάσιμα μέσα στο ίδρυμα που τις φιλοξενούσε. Σκοτώθηκαν επίσης δύο ανιψιοί του ηγέτη της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, του Ισμαήλ Χανίγιε.

Διαβάστε επίσης: Ο ισραηλινός στρατός καλεί τους Παλαιστίνιους να φύγουν ενόψει βομβαρδισμών