ΚΟΣΜΟΣ

«Η Μέρκελ σκέφτεται την αποχώρηση»

«Η Μέρκελ σκέφτεται την αποχώρηση»

Τρεις μόλις ημέρες πριν η Άνγκελα Μέρκελ γιορτάσει τα 60ά της γενέθλια, το περιοδικό Spiegel ρίχνει «βόμβα» τονίζοντας σε δημοσίευμά του ότι η Γερμανίδα ηγέτις εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την καγκελαρία.

Σε μια στιγμή κατά την οποία οι Γερμανοί γιορτάζουν την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, οι εξελίξεις σε πολιτικό ενδέχεται να είναι ραγδαίες και μη αναμενόμενες.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, το οποίο επικαλείται κυβερνητικές πηγές, η Μέρκελ έχει ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζει το έδαφος για τη διαδοχή της στην καγκελαρία, καθώς το τελευταίο διάστημα οι σκέψεις αποχώρησης ωριμάζουν ολοένα και περισσότερο στο μυαλό της.

Όπως τονίζεται στο Spiegel, η 59χρονη Μέρκελ σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο διεθνούς καριέρας και με δεδομένο ότι στα τέλη του 2016 και 2017 ολοκληρώνονται οι θητείες των γ.γ. του ΟΗΕ και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αντίστοιχα, το timing μοιάζει ιδανικό.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η ίδια η Μέρκελ δεν έσβησε τη φωτιά αν και θα μπορούσε. Πρόσφατα ρωτήθηκε αν σκέφτεται το ενδεχόμενο αποχώρησης και η απάντησή της άφησε έδαφος για σενάρια. «Θα δούμε», αρκέστηκε να πει...

Άμεση διάψευση

Λίγη ώρα μετά τη διάδοση της φημολογίας, πηγές προσκείμενες στην καγκελαρία θέλησαν να «σβήσουν» τη φωτιά που άναψε το Spiegel, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Γερμανίδα ηγέτιδα και η σωτήρας της Ευρώπης κατά τη Χίλαρι Κλίντον, θα εξαντλήσει τη θητεία της και δεν σκέφτεται την πρόωρη αποχώρηση.

Διαβάστε επίσης:

Την ανησυχία του εξέφρασε ο Μπαν Κι-μουν για την κατάσταση στη Γάζα