ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη: Τι είπε ο Κλίντον λίγο πριν την κατάρρευση των Δίδυμων πύργων (video)

Αποκάλυψη: Τι είπε ο Κλίντον λίγο πριν την κατάρρευση των Δίδυμων πύργων (video)

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, λίγες μόλις ώρες πριν την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων, δήλωσε σε ακροατήριο στην Αυστραλία ότι θα μπορούσε να είχε σκοτώσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν

Μιλώντας σε μια ομάδα επιχειρηματιών στην Αυστραλία στις 10 Σεπτεμβρίου του 2001, σύμφωνα τουλάχιστον με το ηχητικό ντοκουμέντο που μεταδόθηκε από το SkyNews της Αυστραλίας την Τετάρτη, ο τότε πρόεδρος είπε ότι «σχεδόν πλησίασε» τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, αλλά δεν προέβη σε πυραυλική επίθεση γιατί ήξερε τις επιπτώσεις και δεν ήθελε να σκοτώσει αθώους.

«Αυτός (ο Οσάμα Μπιν Λάντεν) είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος, έχω ξοδέψει πολύ χρόνο να σκέφτομαι τι ακριβώς μπορώ να κάνω με αυτόν και σχεδόν τον έπιασα κάποτε» είπε ο Κλίντον.

«Σχεδόν τον είχα. Και θα μπορούσα να τον είχα σκοτώσει, αλλά θα έπρεπε να καταστρέψω μια μικρή πόλη που ονομάζεται Κανταχάρ στο Αφγανιστάν και να σκοτώσω 300 αθώες γυναίκες και παιδιά, και στη συνέχεια θα ήμουν χειρότερος από αυτόν. Κι έτσι δεν το έκανα»

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν μαγνητοσκοπημένη και δεν προβλήθηκε ποτέ αφού την επόμενη μέρα έγινε η επίθεση στους Δίδυμους πύργους που κόστισε τη ζωή σε 2.977 ανθρώπους .

Ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε στις 2 Μαΐου του 2011 από τις Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια μίας επιδρομής στην περιοχή του Αμποταμπάντ στο Πακιστάν.

Ακούστε το ηχητικό με τον Μπιλ Κλίντον

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η ερωμένη του Προέδρου; (pics)