ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Απήχθη αξιωματικός του ισραηλινού στρατού

Γάζα: Απήχθη αξιωματικός του ισραηλινού στρατού

Τη ζωή τους έχασαν δύο ισραηλινοί στρατιώτες κατά τη διάρκεια επιχείρησης Παλαιστίνιων μαχητών στο νότιο τμήμα της Γάζας, στην οποία απήχθη και ένας αξιωματικός του στρατού.

Ο ισραηλινός στρατός αποκάλυψε, μάλιστα, την ταυτότητα του στρατιώτη ο οποίος δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αιχμαλωτίστηκε. Πρόκειται για τον Χαντάρ Γκόλντιν, έναν ανθυπολοχαγό 23 ετών, ο οποίος κατάγεται από την πόλη Κφαρ Σάμπα, βόρεια του Τελ Αβίβ.

Στο Κάιρο παλαιστινιακή αντιπροσωπεία για συνομιλίες

Παράλληλα, μια παλαιστινιακή αντιπροσωπεία, στην οποία θα συμμετέχει και η Χαμάς, θα μεταβεί αύριο Σάββατο (2/8) στο Κάιρο για να συνομιλήσει με Αιγύπτιους αξιωματούχος, σχετικά με την επίτευξη μιας μόνιμης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, όπως αποκάλυψε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς από τη Ραμάλα.

Ο Αμπάς «όρισε την αντιπροσωπεία που θα μεταβεί το Σάββατο στο Κάιρο, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες», σύμφωνα με ανακοίνωση της παλαιστινιακής προεδρίας.

Η αντιπροσωπεία αυτή αποτελείται από εκπροσώπους της Φάταχ, του κινήματος του Αμπάς, της Χαμάς, που κυβερνά στη Γάζα, και του συμμάχου της, της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Λευκός Οίκος καταδικάζει τη Χαμάς για την παραβίαση της εκεχειρίας

«Ματωμένη» εκεχειρία στη Γάζα- Πάνω από 40 οι νεκροί