ΚΟΣΜΟΣ

Εκκενώνεται το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας (videos+photos)

Εκκενώνεται το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας (videos+photos)

Τους βομβαρδισμούς, αδιακρίτως… στόχου, συνεχίζουν απροκάλυπτα και ανερυθρίαστα οι Ισραηλινοί, «συμβουλεύοντας» τους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας - Δείτε LIVE από τη Γάζα.

Το νοσοκομειακό συγκρότημα στο Al-Shifa, μάλιστα, είναι γεμάτο με τραυματίες λόγω της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού, καθιστώντας ουσιαστικά σχεδόν αδύνατη την εκκένωση του.

Παρόλα αυτά, το ιατρικό προσωπικό, ανάμεσά τους και μέλη των «Γιατρών χωρίς Σύνορα», καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να περιορίσει το μέγεθος της αναμενόμενης τραγωδίας.

gdfh

«Θα ήθελα να δηλώσω ότι οι απειλές του Ισραήλ για βομβαρδισμό του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας αποδεικνύουν την αμείλικτη αγριότητά τους και τις σφαγές αμάχων τις τελευταίες 25 ημέρες», τόνισε χαρακτηριστικά ο ακτιβιστής Joe Catron από το Διεθνές Κίνημα Αλληλεγγύης ΗΠΑ (ISM) που βρίσκεται στο νοσοκομείο, μαζί με εθελοντές από την Ισπανία, τη Σουηδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και τη Βενεζουέλα.

Την ίδια ώρα δε που σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, από την έναρξη των βομβαρδισμών του ισραηλινού στρατού, έχουν σημειωθεί 34 επιθέσεις σε ιατρικές εγκαταστάσεις, η εφημερίδα «The Times of Israel» ασχολείται με μια τραυματισμένη… κουκουβάγια από βλήμα όλμου της Χαμάς!

hfgjhfjgh


«Μπορεί οι μάχες στη Γάζα να έχουν κοστίσει τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους, ωστόσο έχουν πληγεί και πολλά ζώα. Η κουκουβάγια της ιστορίας όμως στάθηκε αρκετά τυχερή», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ, στο οποίο ωστόσο δε γίνεται λόγος για την… τύχη αθώων παιδικών ψυχών στη Λωρίδα της Γάζας...

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η μόνη τραγική προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού, καθώς πριν λίγες ημέρες είχε προειδοποιήσει τους ένοικους μιας πολυκατοικίας στη Γάζα να την εγκαταλείψουν.

Λίγο αργότερα, ένα F16 έκανε πράξη την απειλή του, ενώ οι φωτογραφίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας από το πρακτορείο Polaris προκαλούν αποτροπιασμό. Λίγα μέτρα πιο κάτω παιδιά γίνονται για μία ακόμα φορά αυτόπτες μάρτυρες της καταστροφής του σπιτιού τους. Ευτυχώς η 35μελής οικογένεια είχε προλάβει να το εγκαταλείψει, μετά το τηλεφώνημα Ισραηλινού στρατιωτικού στο γιο του ιδιοκτήτη…

1
2 1
4
6

Δείτε LIVE από τη Γάζα:


Broadcast live streaming video on Ustream

Διαβάστε ακόμα:

Γάζα: Απήχθη αξιωματικός του ισραηλινού στρατού

«Ματωμένη» εκεχειρία στη Γάζα- Πάνω από 40 οι νεκροί

Γάζα: Νεκρός Παλαιστίνιος σε συγκρούσεις στη Νάμπλους