ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινά πολεμικά πλοία άνοιξαν πυρ εναντίον ψαράδων κοντά στη Ράφα

Ισραηλινά πολεμικά πλοία άνοιξαν πυρ εναντίον ψαράδων κοντά στη Ράφα

Ισραηλινά πολεμικά πλοία άνοιξαν πυρ την Τρίτη εναντίον ψαράδων λίγο έξω από την ακτή της Ράφας στη νότια Λωρίδα της Γάζας, σε μια καταφανή παραβίαση της συμφωνημένης τριήμερης εκεχειρίας, δήλωσε αξιωματούχος της ένωσης αλιέων.

Ο Nizar Ayyash, εκπρόσωπος της ένωσης αλιέων της Γάζας, δήλωσε στο Ma’an ότι αρκετοί Παλαιστίνιοι ψαράδες βρίσκονταν κοντά στην ακτή όταν οι ισραηλινές δυνάμεις τους επιτέθηκαν με πολυβόλα.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Ο Ayyash συμπλήρωσε ότι οι ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις εμποδίζουν τους ψαράδες να ψαρεύουν στην περιοχή ακόμη και εντός ‘’της επιτρεπόμενης αλιευτικής ζώνης’’. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δεν απάντησε στις κλήσεις που έγιναν προκειμένου να σχολιάσει.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανοίγουν συχνά πυρ εναντίον των ψαράδων της Γάζας αν οι τελευταίοι υπερβούν τα τρία ναυτικά μίλια από την ακτή.

Οι παλαιστινιακές οργανώσεις έχουν αξιώσει τη χαλάρωση από το Ισραήλ των περιορισμών στους ψαράδες ως μέρος μιας μακροχρόνιας συμφωνίας για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Γάζα.

Η διάρκειας ενός μήνα επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα έχει προκαλέσει το θάνατο σχεδόν 2.000 Παλαιστινίων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν άμαχοι, ενώ από την ισραηλινή πλευρά οι νεκροί είναι 67, οι περισσότεροι από αυτούς στρατιώτες.

Πηγή: intifadagr.wordpress.com

Διαβάστε επίσης:

Λωρίδα της Γάζας: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο