ΚΟΣΜΟΣ

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Όταν η Κόκο συνάντησε την αδυναμία της...

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Όταν η Κόκο συνάντησε την αδυναμία της...

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τι σημαίνει να παλεύεις άνισα με την κατάθλιψη, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς μοχθούσε για να κάνει τον κόσμο χαρούμενο. Για να δει ένα πλατύ χαμόγελο στα πρόσωπα αυτών που τον παρακολουθούσαν. Και σχεδόν πάντα τα κατάφερνε.

Ο πολυτάλαντος ηθοποιός είχε πολύ μεγάλη επιρροή στους ανθρώπους. Όχι όμως μόνο σε αυτούς. Πριν από 13 ολόκληρα χρόνια, ο 50χρονος τότε Γουίλιαμς είχε επισκεφθεί το Gorilla Foundation και δέχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόταση των υπευθύνων να περάσει μια ολόκληρα μέρα με την Κόκο, ένα θυλικό γορίλα που έχει την ικανότητα να επικοινωνεί με τους ανθρώπους μέσω της νοηματικής.

Μιλώντας αργότερα γι αυτή τη συνάντηση, ο πρόωρα χαμένος ηθοποιός είχε δηλώσει ότι ήταν «μια αξέχαστη εμπειρία, τόσο δυνατή που μου άλλαξε τον τρόπο σκέψης».

Οι ώρες που πέρασαν μαζί, ωστόσο, δεν επηρέασαν μόνο τον Γουίλιαμς. Ήταν τέτοια η επιρροή του στην Κόκο και τόσο ζεστός ο τρόπος που της συμπεριφέρθηκε που την έκανε να χαμογελάσει για πρώτη φορά έπειτα από έξι μήνες, όπως τότε ισχυρίστηκαν οι υπεύθυνοι για τη φροντίδα της. Από την ημέρα που έχασε τον σύντροφό της, η Κόκο δεν είχε σχεδόν κανένα ενδιαφέρον και απλώς υπέμενε καρτερικά το τέλος της ημέρας και την αρχή της επόμενης. Μέχρι εκείνη τη συνάντηση.

Το πρωί της Τρίτης, ο συνιδρυτής του Gorilla Foundation, Πένι Πάτερσον, ενημέρωσε την Κόκο για τα δυσάρεστα νέα. Έσκυψε το κεφάλι της, πήρε ένα άκρως θλιμμένο ύφος και τα χείλη της έτρεμαν για ώρα.

Διαβάστε επίσης:

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Η τραγική ειρωνεία στην οθόνη λίγο πριν πεθάνει

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Συγκινούν τα παιδιά του – Δείτε το μήνυμά τους