ΚΟΣΜΟΣ

Τζιχαντιστές:«Ασπαστείτε το Ισλάμ ή θάνατος!» - Απίστευτες βαρβαρότητες

Τζιχαντιστές:«Ασπαστείτε το Ισλάμ ή θάνατος!» - Απίστευτες βαρβαρότητες

Σφάζουν μαζικά αμάχους οι τζιχαντιστές -Σκηνές απίστευτης βαρβαρότητες και φρίκης εκτυλίσσονται στο βόρειο Ιράκ και την ανατολική Συρία όπου οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (IS) σφαγιάζουν μαζικά αμάχους, ενώ υπάρχουν αναφορές για βιασμούς και βασανισμούς.Τουλάχιστον 80 μέλη της θρησκευτικής μειονότητας των Γεζίντι πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, ενώ οι γυναίκες και τα παιδιά τους απήχθησαν από ένα χωριό στο Ιράκ.

Το Ισλαμικό Κράτος κατηγορείται επίσης για τη δολοφονία 700 μελών μιας φυλής η οποία εξεγέρθηκε εναντίον της εξουσίας του στην ανατολική Συρία μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η νέα έκρηξη βίας έχει προκαλέσει τη μαζική φυγή τουλάχιστον 1,2 εκατομμυρίου ανθρώπων μόνο από το Ιράκ, οι οποίοι αναζητούν καταφύγιο σε παραπήγματα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να περάσουν τα σύνορα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο καταγράφει τη βία στον εμφύλιο πόλεμο που συνεχίζεται εδώ και τρία χρόνια, ανέφερε παράλληλα, επικαλούμενο πηγές του τις οποίες χαρακτηρίζει αξιόπιστες, πως πολλά μέλη της φυλής αλ Σάιτατ αποκεφαλίστηκαν.

Σφάζουν μαζικά αμάχους οι τζιχαντιστές

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανάμεσα στα 700 μέλη της φυλής που θανατώθηκαν τα 100 ήταν μαχητές και τα υπόλοιπα άμαχοι. Στα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο καταγράφονται σοκαριστικές σκηνές.

Βρετανία, Γερμανία και άλλες χώρες στέλνουν ανθρωπιστική βοήθεια στους εκτοπισμένους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το λουτρό αίματος δεν περιορίζεται στο Ιράκ, αφού οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν εν ψυχρώ 700 μέλη της φυλής Αλ-Σεϊτάτ, που ζουν στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, στην ανατολική Συρία. Τα περισσότερα από τα θύματά τους, οι ισλαμιστές μαχητές τα αποκεφάλισαν.

Το μακελειό στη Συρία γίνεται γνωστό, τη στιγμή που η διεθνής κοινή γνώμη παραμένει σοκαρισμένη και από τις βάρβαρες ενέργειες των τζιχαντιστών στο βόρειο Ιράκ, εκεί όπου σφαγίασαν τουλάχιστον 420 άνδρες στο χωριό Κότσο της θρησκευτικής μειονότητας των Γεζίντι, ενώ απήγαγαν εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά.

Το τελευταίο διάστημα οι αντάρτες έχουν καταλάβει πολλές πόλεις στο βόρειο Ιράκ, όπου ζουν Χριστιανοί και Γεζίντι, αναγκάζοντάς τους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προκειμένου να γλυτώσουν. Άλλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στις πόλεις τους από τους οποίους ζητούν να αλλαξοπιστήσουν, τονίζουν οι μάρτυρες, ενώ πολλοί Κούρδοι Γεζίντι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν.

Αμερικανικές επιδρομές από αέρος

Την ίδια στιγμή, οι κουρδικές δυνάμεις με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών προσπαθούν να ανακτήσουν περιοχές του Ιρακινού Κουρδιστάν από τους τζιχανιστές του Ισλαμικού Κράτους. Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική κεντρική στρατιωτική διοίκηση που καλύπτει τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία, πολεμικά αεροσκάφη των Ηνωμένων Πολιτειών επιχείρησαν εννέα αεροπορικές επιδρομές κοντά στο μεγαλύτερο ιρακινό φράγμα, το φράγμα της Μοσούλης, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, Αρμπίλ.

Τα μαχητικά αεροσκάφη καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη με τις νέες επιδρομές κατέστρεψαν ή προκάλεσαν ζημιές σε τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, επτά αυτοκινούμενα πολυβόλα, δύο αυτοκίνητα και ένα θωρακισμένο όχημα τύπου Humvee, ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης. «Όλα τα αεροσκάφη εξήλθαν από τους χώρους των επιχειρήσεων με ασφάλεια» συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Η αμερικανική κεντρική στρατιωτική διοίκηση ανέφερε επίσης ότι οι αεροπορικές επιδρομές είχαν ως στόχο την υποστήριξη των ανθρωπιστικών προσπαθειών που είναι σε εξέλιξη στο Ιράκ και την προστασία του προσωπικού και των εγκαταστάσεων των Ηνωμένων Πολιτειών που βρίσκονται σε αυτή την περιοχή.

Ζητούν «αποτελεσματικά όπλα οι Ιρακινοί

Παράλληλα με τις αμερικανικές επιχειρήσεις, ο πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί ζήτησε από τους συμμάχους του Ιράκ «και από τη Γερμανία επίσης» να δοθούν «ισχυρά όπλα» στους Κούρδους μαχητές που πολεμούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

«Περιμένουμε αποτελεσματικά όπλα όχι μόνο από τις ΗΠΑ αλλά και από τους άλλους φίλους και συμμάχους μας, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας», είπε ο Μπαρζανί σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα Μπιλντ.

«Βρισκόμαστε σε μια καμπή της ιστορίας του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Αυτοί που θέλουν να προστατεύσουν την Ευρώπη από την τρομοκρατία θα πρέπει τώρα να αρχίσουν να υπερασπίζονται το Κουρδιστάν και να πολεμήσουν το ΙΚ», πρόσθεσε.

Ο Μπαρζανί επανέλαβε ότι δεν ζητά από τη διεθνή κοινότητα να στείλει χερσαίες δυνάμεις στην περιοχή, μόνο «αρκετά όπλα για να πολεμήσουμε το ΙΚ». Εκτίμησε επίσης ότι απαιτείται να εφαρμοστεί μια «συνολική στρατηγική» ώστε να αποκοπούν οι σουνίτες τζιχαντιστές από όσους τους στηρίζουν οικονομικά και να σταματήσει η στρατολόγηση ανδρών από μέρους τους.

Κάμερον: Να αντιμετωπίσουμε αποτελσματικά τους ισλαμιστές
H Βρετανία πρέπει να χρησιμοποιήσει τη στρατιωτική της ικανότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον, που υπογράμμισε ότι πρέπει να τους σταματήσουμε προτού δημιουργήσουν «ένα τρομοκρατικό κράτος στις ακτές της Μεσογείου».

Στις σκληρότερες δηλώσεις που έχει κάνει για το Ισλαμικό Κράτος, ο Κάμερον επισήμανε ότι η Βρετανία πρέπει να υιοθετήσει μια σθεναρή στάση εναντίον της οργάνωσης για να εμποδίσει το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να εξαπολύσει μια επίθεση σε βρετανικό έδαφος.

«Εάν δε δράσουμε για να ανακόψουμε τις επιθέσεις αυτής της άκρως επικίνδυνης τρομοκρατικής οργάνωσης, εκείνη μόνο θα δυναμώνει μέχρι τη στιγμή που θα μπορεί να στοχεύει εναντίον μας στους δρόμους της Βρετανίας. Ήδη γνωρίζουμε ότι έχει αυτή τη δολοφονική πρόθεση» έγραψε ο Κάμερον σε ένα άρθρο για τη βρετανική εφημερίδα Sunday Telegraph.

«Η πραγματική ασφάλεια θα επιτευχθεί μόνο εάν χρησιμοποιήσουμε όλα μας τα μέσα- βοήθεια, διπλωματία, τη στρατιωτική μας ικανότητα» έγραψε ο ίδιος.

«Χρειαζόμαστε μια σθεναρή απάντηση στον τομέα της ασφάλειας είτε πρόκειται για στρατιωτική δράση, να κυνηγήσουμε τους τρομοκράτες, διεθνή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών και καταπολέμησης της τρομοκρατίας ή ανάληψη ασυμβίβαστης δράσης εναντίον των τρομοκρατών στην πατρίδα μας».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης τη λήψη αυστηρών μέτρων εναντίον οποιουδήποτε στη Βρετανία κάνει προπαγάνδα υπέρ της ιδεολογίας του Ισλαμικού Κράτους, ενώ προέβλεψε ότι ο αγώνας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και της ιδεολογίας του θα διαρκέσει έως το τέλος της πολιτικής του καριέρας.

«Εκείνο (το Ισλαμικό Κράτος) δεν κρύβει τις επεκτατικές του βλέψεις. Ακόμα και σήμερα μεταξύ των στόχων του έχει σταθερά την αρχαία πόλη του Χαλεπίου. Και κομπάζει για τα σχέδιά του για την Ιορδανία και το Λίβανο και μέχρι τα σύνορα της Τουρκίας. Εάν το καταφέρει, θα είμαστε αντιμέτωποι με ένα κράτος τρομοκρατών στις ακτές της Μεσογείου».

Διαβάστε επίσης:

Ιράκ: «Έκανα το νεκρό για να γλιτώσω»! (pics)

Τζιχαντιστές σκότωσαν 100 Γεζίντι στο βόρειο Ιράκ