ΚΟΣΜΟΣ

Έμπολα: Αποτελεσματική η δράση πειραματικού εμβολίου σε πιθήκους

Έμπολα: Αποτελεσματική η δράση πειραματικού εμβολίου σε πιθήκους

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από τη χορήγηση πειραματικού εμβολίου,για την προστασία του ιού Έμπολα,σε πιθήκους.

Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Nature Medicine, μια δόση του πειραματικού εμβολίου, ενισχυμένη από μία αναμνηστική δόση στη συνέχεια, επιτρέπει «ταχεία και μεγάλης διάρκειας» προστασία από το θανατηφόρο ιό.

Δοκιμές μάλιστα στον άνθρωπο του συγκεκριμένου εμβολίου ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα στις ΗΠΑ, ενώ αναμένεται να επεκταθούν στη Βρετανία και την Αφρική.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι η πρώτη φορά που εξασφαλίζεται προστασία «μεγάλης διάρκειας» από τον ιό Εμπολα Ζαΐρ, που έχει προκαλέσει την επιδημία και το θάνατο 2.000 ανθρώπων στη Δυτική Αφρική.

Την ίδια ώρα, σειρά ερευνών για σχήματα θεραπείας και εμβόλια για τον ιό Εμπολα βρίσκονται σε εξέλιξη, με στόχο την αντιμετώπιση της μέχρι στιγμής εκτός ελέγχου επιδημίας. Σε αυτές περιλαμβάνεται εμβόλιο που παρασκευάσθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μεταδοτικών Νόσων των ΗΠΑ και τη φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline. Οι υπεύθυνοι έχουν ανακοινώσει ότι οι δοκιμές στον άνθρωπο θα ξεκινήσουν στις αρχές του Σεπτεμβρίου…

Διαβάστε ακόμα:

Φλόριντα: Γιγάντια γαρίδα προκάλεσε πανικό (photos)

Αυστραλία: Οι καρχαρίες προτιμούν συντριπτικά για… μεζέ τους άνδρες! (vid)

Φάντασμα παρενοχλούσε σεξουαλικά Ιρλανδή νοικοκυρά! (pics)

Σκοτώθηκαν από φορτηγό τεμαχίζοντας χτυπημένο ιπποπόταμο!

Ισπανία: Μαφιόζικη εκτέλεση Ιρλανδού βαρόνου ναρκωτικών (vid+pics)

ΗΠΑ: Τους επιτέθηκαν μετά από καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης (vid+pics)

ΗΠΑ: Το αποκρουστικό βίντεο για τη δράση των τζιχαντιστών (pics)