ΚΟΣΜΟΣ

18χρονη τζιχαντίστρια ζητά το κεφάλι του Κάμερον

18χρονη τζιχαντίστρια ζητά το κεφάλι του Κάμερον

Σοκ προκαλούν οι απειλές μιας 18χρονης Βρετανίδας η οποία έχει ενταχθεί στη τζιχάντ - Η νεαρή κοπέλα, με μηνύματά της στο Twitter ζητά το κεφάλι του πρωθυπουργού της Βρετανίας


Η 18χρονη, που πιστεύεται ότι ζει στο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, στη Ράκα της νοτιοανατολικής Συρίας, κατακρίνει τα σχέδια Κάμερον για παρεμπόδιση των βρετανών τζιχαντιστών να επιστρέψουν στην χώρα.

Οπως ισχυρίζεται, δεν τη νοιάζει αν της έχει αφαιρεθεί η βρετανική ιθαγένεια, κάνοντας λόγο για κάτι «εντελώς γελοίο».

Οι δηλώσεις της 18χρονης έρχονται εν μέσω ανησυχιών ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των γυναικών που εγκαταλείπουν τις οικογένειές τους στη Βρετανία για να ακολουθήσουν τους τζιχαντιστές στη Συρία.

Μέσω Twitter η γυναίκα ανέφερε: «Στο όνομα του Αλλάχ θα έρθει η μέρα που το κεφάλι του Ντέιβιντ Κάμερον θα μπει επί πίνακι, αν συνεχίσει τον πόλεμο κατά των προστατών του Αλλάχ και εξαπολύσει τρόμο στις καρδιές των kuffar».

H κοπέλα, που χρησιμοποιεί το λογαριασμό @UmmKhattab_, έχει αναρτήσει φωτογραφίες στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που την απεικονίζoυν φορώντας νικάμπ και φέροντας όπλο στον ώμο της, αναφέρουν τα Νέα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, έχει επίσης απευθύνει κάλεσμα να υψωθεί η σημαία του Ισλαμικού Κράτους στη Ντάουνινγκ Στριτ και έχει ισχυριστεί ότι είναι «εκστασιασμένη στη σκέψη ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες θα εκτελεστούν εάν πραγματοποιηθεί μία εισβολή».

Παράλληλα, έχει ενθαρρύνει κι άλλους Βρετανούς να ταξιδέψουν στη Συρία λέγοντας: Μπορεί να είμαι μόλις 18 ετών, αλλά γνωρίζω ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι η καλύτερη επιλογή. Παραμένοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώνεται εντελώς το ισλάμ σας».

Διαβάστε επίσης:

ΟΗΕ: Συνεδρίαση κορυφής για το φαινόμενο των ξένων τζιχαντιστών