ΚΟΣΜΟΣ

Ο Βρετανός ανθρωπιστής όμηρος των τζιχαντιστών (pics+video)

Ο Βρετανός ανθρωπιστής όμηρος των τζιχαντιστών (pics+video)

Ο 47χρονος πρώην οδηγός ταξί, εμφανίστηκε στο τέλος του βίντεο με την εκτέλεση του Ντέιβιντ Χέινς

Ο Βρετανός όμηρος Alan Henning, ο οποίος εμφανίστηκε στο τέλος του βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Χέινς,περιγράφεται ως ένας «παθιασμένος» άντρας που αποφάσισε να πάρει το ρίσκο και να μεταβεί στη Συρία με ανθρωπιστικά κομβόι προκειμένου να βοηθήσει το βασανισμένο λαό.

Ο 47χρονος πρώην οδηγός ταξί από την περιοχή του Μάντσεστερ, πιστεύεται ότι απήχθη γύρω στα περασμένα Χριστούγεννα, ενώ ταξίδευε με μια ανθρωπιστική νηοπομπή βοήθειας στη Συρία μέσω της Τουρκίας.

Έχει βοηθήσει σε τουλάχιστον δύο νηοπομπές προς τη Συρία, όπου οι ανθρωπιστές εθελοντές μεταφέρουν προμήθειες κατά μήκος των συνόρων προκειμένου να βοηθήσουν τους πρόσφυγες.

Αυτή τη στιγμή ένα ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να βρεθεί ο Βρετανός όμηρος που βρίσκεται στα χέρια του φανατικού ισλαμιστή δολοφόνου, Τζον.

Ειδικές δυνάμεις και μυστικές υπηρεσίες έχουν εντολή να εντοπίσουν επειγόντως τον Alan Henning.

Εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων για τον Βρετανό πρωθυπουργό προκειμένου να δράσει, οι ειδικοί καταστρώνουν σχέδια για πράξεις «υψηλού κινδύνου» διάσωσης προκειμένου να τον σώσουν.

Οι ειδικοί της βρετανικής αντικατασκοπείας, χρησιμοποιούν προηγμένα μέσα αναγνώρισης φωνής προκειμένου να εντοπιστεί ο βρετανός τζιχαντιστής Τζον, ο οποίος ενδεχομένως έχει και τους υπόλοιπους ομήρους, συμπεριλαμβανομένου του Henning, σε κοντινή του απόσταση.

Σε μια ραγδαία κλιμάκωση της στρατιωτικής συμμετοχής του Ηνωμένου Βασιλείου χθες το βράδυ, εστάλησαν μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη με στόχο μαχητές στο Ισλαμικό Κράτος αλλά και μαχητική οχυρά.

Δώδεκα περίπου μαχητικά αεροσκάφη, RAF Tornado GR4s, τοποθετήθηκαν σε 12-ωρη ετοιμότητα προκειμένου να κινηθούν προς την Κύπρο στο πλαίσιο της προετοιμασίας για πιθανές αεροπορικές επιδρομές ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έστειλε Ειδικές Δυνάμεις να αναπτυχθούν στο έδαφος του Ιράκ προκειμένου να εντοπίσουν διοικητές και στόχους του ισλαμικού κράτους.

Υποσχέσεις Κάμερον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, υποσχέθηκε να «κυνηγήσει» τους δολοφόνους, λέγοντας ότι «δεν είναι μουσουλμάνοι αλλά τέρατα» ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι «πλάι-πλάι» με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Henning πιστεύεται ότι κρατείται στις υπόγειες σήραγγες στη βόρεια Συρία.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε το βράδυ του Σαββάτου,ο τζιχαντιστής John ξεκίνησε μια προσωπική επίθεση με ύβρεις κατά του πρωθυπουργού Κάμρον κρατώντας ένα μαχαίρι στο αριστερό του χέρι και με το δεξί του, τον ώμο του Haines ενώ δήλωσε: «Αυτός ο Βρετανός, πρέπει να πληρώσει το τίμημα για την υπόσχεσή σου, Κάμερον, να οπλίσεις τους Κούρδους μαχητές κατά του ισλαμικού κράτους».

Το ανατριχιαστικό βίντεο του αποκεφαλισμού του David Haines, ήταν σχεδόν πανομοιότυπος με τα βίντεο με τις δολοφονίες των Αμερικανών ομήρων, James Foley και Steven Sotloff.

Και τα τρία θύματα φορούσαν τη πορτοκαλί στολή που μοιάζει με αυτή του Γκουαντάναμο, ήταν γονατισμένοι με τα χέρια τους δεμένα πίσω από την πλάτη τους και αποκεφαλίστηκαν στην έρημο από το μαχαίρι ενός αριστερόχειρα μασκοφόρου δολοφόνου.
Δείτε τις εικόνες και το βίντεο

Διαβάστε επίσης: Αγωνία για τον νέο όμηρο των τζιχαντιστών