ΚΟΣΜΟΣ

Ο πατέρας του τζιχαντιστή Τζον, κλαίει για τη συνεργασία του με τον Μπιν Λάντεν (pics)

Ο πατέρας του τζιχαντιστή Τζον, κλαίει για τη συνεργασία του με τον Μπιν Λάντεν (pics)

O Adel Abdel Bari, πατέρας του «Τζιχάντι Τζον», κατηγορείται για τις βομβιστικές επιθέσεις των δύο αμερικανικών πρεσβειών, το 1998, στην Τανζανία και την Κένυα

Ο πατέρας ενός μαχητή των τζιχαντιστών, που πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για τον γνωστό δήμιο «Τζον», παραδέχθηκε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου, ότι συνομώτησε με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, προκειμένου να ανατινάξουν τις πρεσβείες των ΗΠΑ.

Ο Adel Abdul Bary, 54 ετών, ομολόγησε την ενοχή του για την κατηγορία ότι συμμετείχε σε βομβιστικές επιθέσεις σε δύο αμερικανικές πρεσβείες, το 1998, όπου έχασαν τη ζωή τους 224 άνθρωποι.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο πατέρας του «Τζιχάντη Τζον» όσο εκτιούσε την ποινή του στη φυλακή της Αιγύπτου, σπούδασε Νομική, με ειδίκευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία, κατάφερε να πάρει πολιτικό άσυλο στο Λονδίνο το 1991, όταν γεννήθηκε ο γιος του.

Ειδκότερα, ο πατέρας του Λονδρέζου Abdel-Majed Abdel Bary, ο οποίος φέρεται να εκτέλεσε τον Τζέιμς Φόλεϊ, απέκτησε δικαίωμα εισόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο από την πατρίδα του, την Αίγυπτο, το 1993.

Ο Αιγύπτιος δικηγόρος, ομολόγησε την ενοχή του προκειμένου να ελαφρύνει την ποινή του και δήλωσε ότι ανήκε στην αιγυπτιακή ισλαμική τζιχάντ,παρακλάδι της οποίας υπήρχε στη Βρετανία, ενώ έκλαψε όταν δήλωσε ότι ενήργησε ως εκπρόσωπος της Αλ Κάιντα στις συγκεκριμένες βομβιστικές επιθέσεις.

Δείτε τις εικόνες.

Διαβάστε επίσης: Οι τζιχαντιστές απειλούν ΗΠΑ και Ομπάμα