ΚΟΣΜΟΣ

Η σύζυγος του Βρετανού ομήρου, έλαβε μήνυμα προειδοποίησης από το Ι.Κ.

Η σύζυγος του Βρετανού ομήρου, έλαβε μήνυμα προειδοποίησης από το Ι.Κ.

Η σύζυγος του Βρετανού ομήρου δήλωσε ότι έλαβε ένα ηχητικό μήνυμα από το σύζυγό της,Alan Henning, στο οποίο την εκλιπαρεί να τον σώσει

Μετά από δεκάδες απελπισμένες εκκλήσεις για την απελευθέρωση του συζύγους της, η Barbara Henning δήλωσε χτες ότι της στάλθηκε ένα ηχητικό μήνυμα, προφανώς σε απάντηση στις αμερικανικές επιθέσεις που δέχτηκε το Ισλαμικό Κράτος.

Στο μήνυμα ακούει τη φωνή του συζύγου της μετά από εννιά μήνες αιχμαλωσίας.

Δεν έχει δοθεί καμία λεπτομέρεια γύρω από το ηχητικό και κανείς δε γνωρίζει αν ηχογραφήθηκε πριν ή μετά τις επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ισλαμικό κράτος.

Ο 47χρονος κρατείται αιχμάλωτος από το Ισλαμικό κράτος στη Συρία από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν εκείνος είχε πήρε μέρος σε κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η σύζυγος του, Μπάρμπαρα. εκλιπαρεί τους τζιχαντιστές να ανοίξουν «τα μυαλά και τα αυτιά τους» και να βοηθήσουν το σύζυγό της.

Σε μία δήλωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, η ίδια είπε: «Έχω ένα ακόμα μήνυμα για το Ισλαμικό κράτος. Έλαβα ένα ηχητικό αρχείο από τον Άλαν που παρακαλεί για τη ζωή του».

«Εγώ και οι άνθρωποι που με εκπροσωπούν, συνεχίζουν να προσπαθούν να φτάσουν σε αυτούς που κρατούν αιχμάλωτο τον Άλαν. Οι φωνές μας πρέπει να ακούγονται δυνατά και καθαρά. Δούλευε με μουσουλμάνους για να βοηθήσει τις αδύνατες ομάδες ανθρώπων στο εσωτερικό της Συρίας. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Πήγε στη Συρία για να βοηθήσει τους μουσουλμάνους φίλους του και να τους δώσει ανθρωπιστική βοήθεια.»

Η ίδια συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε μπερδεμένοι γιατί αυτοί που κρατούν τον Άλαν αιχμάλωτο δεν ανοίγουν τα αυτιά τους και τα μυαλά τους σε ότι αφορά την αιχμαλωσία του και συνεχίζουν να απειλούν τη ζωή του».

«Μου είπαν ότι ο Άλαν οδηγήθηκε σε δικαστήρια της Σαρία και κρίθηκε αθώος για κατασκοπεία. Ικετεύω το Ισλαμικό κράτος να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του δικού του συστήματος δικαιοσύνης» δήλωσε η Μπάρμπαρα.

Διαβάστε επίσης: Κάμερον: Μονόδρομος ο πόλεμος κατά του Ισλαμικού Κράτους