ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρίγκιπας και η πρώτη γυναίκα πιλότος που πολεμούν τους τζιχαντιστές

Ο πρίγκιπας και η πρώτη γυναίκα πιλότος που πολεμούν τους τζιχαντιστές

Ένας γαλαζοαίματος και η πρώτη γυναίκα πιλότηος, στην ιστορία της πολεμικής αεροπορίαςτων Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους

Ο γιος του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας έχει προσωπικά θέσει τη βασιλική σφραγίδα της έγκρισης για τις επιθέσεις ενάντια στην ISIS λαμβάνοντας ενεργά μέρος στον βομβαρδισμό.

Ο πρίγκιπας Κχαλέντ μπιν Σαλμάν, γιος του Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ φωτογραφήθηκε στο πιλοτήριο του F15 μαχητικού αεροπλάνου του μετά το τελευταίο του χτύπημα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Συρία.

Μάλιστα στην ομάδα του βρίσκεται και η πρώτη γυναίκα πιλότος της πολεμικής αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η 35ρονη Μαγιόρ Μαριάμ Αλ Μανσούρι, της οποίας το μαχητικό F16 είναι ένα από τα πολλά που χτυπάνε την ISIS.

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας έχει ηγηθεί μίας από τις τέσσερις επιδρομές κατά της ISIS. Η αποκάλυψη της συμμετοχής του πρίγκιπα σε αυτές τις επιθέσεις αποκαλύφθηκε από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, ενδεχομένως, σε μια κίνηση που αποσκοπεί να καθησυχάσει τη Δύση ότι είναι αποφασισμένη να λάβει μια σθεναρή στάση εναντίον των εξτρεμιστικών ομάδων.

Μερικοί έχουν υποψίες ότι η ISIS χρηματοδοτείται εν μέρει από πλούσιους Σαουδάραβες - μια άποψη που ενισχύεται από το γεγονός ότι πολλοί στη χώρα είναι φιλικοί προς την ISIS.

Πάντως η συμμετοχή του πρίγκιπα στις επιθέσεις έχει οδηγήσει σε απειλές κατά της ζωής του.

Η Mariam Al Mansouri, 35 ετών, οδήγησε τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων του ισλαμικού κράτους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του Fox News, Bret Baier.

Κυβερνήτης μοίρας των F-16, εξαπολύει συντονισμένες επιθέσεις στα οχυρά των ISIS κοντά στις πόλεις της Συρίας Raqqa, Χαλέπι, και Idlib.

Η Al Mansouri εντάχθηκε στην πολεμική αεροπορία των UAE το 2007, όταν στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι θα δέχονταν γυναίκες για εκπαίδευση στο Khalifa bin Zayed Air College.

Η δυναμική πιλότος, γρήγορα αναγνωρίστηκε ως μια σκληρά εργαζόμενη και προσανατολισμένη πιλότος ενώ αντί να ανταγωνίζεται με τους άνδρες συναδέλφους της, δήλωσε στο περιοδικό Deraa Al Watan ότι επικεντρώνεται στον ανταγωνισμό με τον εαυτό της για να βελτιώσει τις ικανότητες της .

Η γεννημένη στο Αμπού Ντάμπι, είναι μέλος μιας 10μελούς οικογένειας και διαθέτει επιπλέον και πτυχίο στην Αγγλική φιλολογία.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο-αποκάλυψη: Η καθημερινή φρίκη στις πόλεις των τζιχαντιστών

Συρία: Στρατιωτική επιτυχία για τις δυνάμεις του Άσαντ