ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Κανένα στοιχείο για επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο μετρό

ΗΠΑ: Κανένα στοιχείο για επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο μετρό

Κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού του Ιράκ Χάινταρ αλ Αμπάντι ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σχεδιάζουν επιθέσεις εναντίον του δικτύου του μετρό σε πόλεις των ΗΠΑ, δεν έχουν στα χέρια τους οι ΗΠΑ, όπως ανέφεραν δύο ανώτατοι αξιωματούχοι ασφαλείας της αμερικανικής κυβέρνησης στο πρακτορείο Reuters.

«Στο παρελθόν, οι ΗΠΑ είχαν ενημερωθεί για απειλές από διάφορες εξτρεμιστικές οργανώσεις που είχαν στοχοθετήσει μεταξύ άλλων το δίκτυο μεταφορών, ωστόσο δεν υπάρχουν πρόσφατες πληροφορίες για ένα άμεσο σχέδιο από το Ισλαμικό Κράτος», τόνισε ο ένας αξιωματούχος, που δε θέλησε να κατονομαστεί.

Μια άλλη πηγή, προσκείμενη στο Κογκρέσο, επισήμανε από την πλευρά της ότι – αντίθετα με όσα ισχυρίστηκε ο Ιρακινός πρωθυπουργός - οι γερουσιαστές και το προσωπικό δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά με τις υπάρχουσες απειλές του Ισλαμικού Κράτους εναντίον δικτύων μετρό σε πόλεις των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι είχε υποστηρίξει ότι το Ιράκ έλαβε «αξιόπιστες» πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες, βάσει των οποίων μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σχεδιάζουν να επιτεθούν εναντίον του δικτύου του μετρό στο Παρίσι και τις ΗΠΑ…

Διαβάστε ακόμα:

«Οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν επιθέσεις σε Παρίσι και ΗΠΑ»

Νέες γαλλικές επιδρομές κατά του ΙΚ στο Ιράκ