ΚΟΣΜΟΣ

Κάμερον: Η επέμβαση στο Ιράκ «θα πάρει χρόνια»

Κάμερον: Η επέμβαση στο Ιράκ «θα πάρει χρόνια»

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα πως η επέμβαση της Βρετανίας στο Ιράκ, εφόσον εγκριθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο, "θα πάρει χρόνια".


"Θα είναι μια αποστολή που δεν θα πάρει μήνες, αλλά χρόνια, όμως πιστεύω πως πρέπει να προετοιμασθούμε γι' αυτή τη στράτευση", δήλωσε ο Κάμερον ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων, την οποία συγκάλεσε εκτάκτως για να ψηφίσει τη συμμετοχή στο συνασπισμό εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

"Τα χαρακτηριστικά αυτής της εκστρατείας θα είναι η υπομονή και η επιμονή", πρόσθεσε τονίζοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξουν "βρετανικά ή δυτικά στρατεύματα τα οποία θα καταλάβουν το Ιράκ".

"Πιστεύω πως οφείλουμε να κάνουμε περισσότερα στη Συρία", δήλωσε επίσης ενώ το κοινοβούλιο αποφαίνεται σήμερα αποκλειστικά για τη δυνατότητα συμμετοχής σε αεροπορικά πλήγματα στο Ιράκ.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει την πλειοψηφία κατά την ψηφοφορία που πρόκειται να πραγματοποιηθεί αργά το απόγευμα.
Τα πλήγματα από τα έξι βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη Tornado που είναι ανεπτυγμένα στην περιοχή μπορεί να αρχίσουν από απόψε.

Σήμερα το πρωί, οι ΗΠΑ και οι άραβες σύμμαχοί τους εξαπέλυσαν νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, κυρίως εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της οργάνωσης, σύμφωνα με μια συριακή μη κυβερνητική οργάνωση.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Νέες συλλήψεις τζιχαντιστών