ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Συνεχίζει η αστυνομία την αναζήτηση τζιχαντιστών

Αυστραλία: Συνεχίζει η αστυνομία την αναζήτηση τζιχαντιστών

Εφόδους σε μια σειρά σπιτιών γύρω από την πόλη της Μελβούρνης πραγματοποίησε η αστυνομία της Αυστραλίας, στο πλαίσιο επιχείρησης για τον εντοπισμό ακραίων ισλαμιστών οι οποίοι, όπως εικάζουν οι αρχές, σχεδιάζουν επιθέσεις στη χώρα.

Η Αυστραλία συμμετέχει στον διεθνή συνασπισμό για την καταστολή της δράσης της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο και για αυτό τον λόγο βρίσκεται σε επιφυλακή για επιθέσεις είτε από μουσουλμάνους που ασπάζονται τις πεποιθήσεις των τζιχαντσιτών είτε από αυστραλούς πολίτες οι οποίοι είχαν ταξιδέψει σε περιοχές της Μέσης Ανατολής προκειμένου να ενταχθούν στην οργάνωση.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας 18χρονος ονόματι Αμπντούλ Νουμάν Χαϊντέρ πυροβολήθηκε από αστυνομικούς σε προάστιο της Μελβούρνης κατά τη διάρκεια εφόδου, αφού πρώτα επιτέθηκε σε όργανα της τάξης με μαχαίρι.

«Η πρόσφατη αυτή επιχείρηση δεν αποτελεί απάντηση στην απειλή για τη δημόσια ασφάλεια, ούτε έχει σχέση με το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία σχετικά με τις νέες εφόδους.

Διαβάστε ακόμα:

Τουρκία: Σιδερένια βέργα καρφώθηκε σε επιβάτη του μετρό (vid+pics)