ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚ: Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και τον Άλαν Χένινγκ (vid)

ΣΟΚ: Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και τον Άλαν Χένινγκ (vid)

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ένα βίντεο στο οποίο καταγράφεται ο αποκεφαλισμός του Άγγλου οδηγού ταξί, Άλαν Χένινγκ, δημοσιοποίησε το Ισλαμικό Κράτος και αν είναι αυθεντικό, όπως πιστεύεται, θα πρόκειται για την τέταρτη αποτρόπαια δολοφονία ομήρου μετά από αυτές των Φόλεϊ, Σότλοφ και Χέινς και πέμπτη αν προσμετρήσει κάποιος κι αυτή του Γάλλου ορειβάτη Ερβέ Γκουρντέλ, ο οποίος αποκεφαλίστηκε στην Αλγερία από ισλαμιστική οργάνωση που έχει ταχθεί στο πλευρό του ΙΚ.

Η είδηση μεταδόθηκε αρχικά από τα βρετανικά Μέσα ενημέρωσης και δυστυχώς το βίντεο που τη συνοδεύει μοιάζει αυθεντικό. Ο 47χρονος Χένινγκ, οδηγός ταξί από το Μάντσεστερ, είχε μεταβεί εθελοντικά στη Συρία ως μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης, όπου και απήχθη. Εκτελεστής αυτού του νέου αποτρόπαιου εγκλήματος φέρεται να είναι ο Jihadi John, ο οποίος πριν αποκεφαλίσει το θύμα του κατακρίνει τη βρετανική εξωτερική πολιτική και απευθυνόμενος στον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, τονίζει με έντονο ύφος «το αίμα του στα χέρια σου». Ο ίδιος ο Χένινγκ, δε, αναφέρει στο τελευταίο του μήνυμα:

«Εξαιτίας της απόφασης του κοινοβουλίου μας να επιτεθεί εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, εγώ, ως μέλος του βρετανικού κοινού, θα πληρώσω τώρα το τίμημα αυτής της απόφασης»

Τραγική ειρωνία; Αφενός ότι το θύμα βρέθηκε στη Συρία για να προσφέρει βοήθεια και απήχθη μόλις 30 λεπτά μετά την άφιξή του στη χώρα, αφετέρου ότι μόλις πριν λίγες ημέρες μέλη της οικογένειάς του εξέφραζαν την αισιοδοξία ότι θα αφεθεί ελεύθερος, παρότι είχαν δει στο βίντεο της δολοφονία του Χέινς ότι ο Χένινγκ θα αποτελούσε το επόμενο θύμα.

«Σας ικετεύω, κοιτάξτε την καρδιά σας», έγραφε η σύζυγός του, Μπάρμπαρα Χένινγκ, απευθυνόμενη στους τζιχαντιστές, σε ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως θα δείτε στο πρώτο βίντεο, ο Χένινγκ, ο οποίος είχε το παρατσούκλι Gadget και περιγράφεται από όλους ως ιδιαίτερα συμπαθής, αλλά και ευαίσθητος, ήταν ο μοναδικός μη μουσουλμάνος στο κομβόι που μετέβη στη Συρία για να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια. Σύμφωνα, δε, με τα όσα ο ίδιος έλεγε τότε «η προσφορά βοήθειας σε αυτούς που την έχουν ανάγκη αποτελεί για μένα πηγή ζωής».

Η φρίκη, βέβαια, δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ, όπως προδίδουν οι προθέσεις των τζιχαντιστών. Κι αυτό διότι στο τέλος παρουσιάστηκε και ο επόμενος όμηρος-θύμα, ο οποίος είναι Αμερικανός και ονομάζεται Πίτερ Εντουαρντ Κάσιγκ.