ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δεν εξετάζει δημιουργία ζώνης ασφαλείας στα σύνορα Συρίας -Τουρκίας

ΗΠΑ: Δεν εξετάζει δημιουργία ζώνης ασφαλείας στα σύνορα Συρίας -Τουρκίας

«Δεν είναι ανάμεσα στις στρατιωτικές επιλογές που εξετάζει» η δημιουργία ζώνης ασφαλείας στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, την οποία επιθυμεί η Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη (8/10) το Πεντάγωνο.

«Δεν είναι ένα νέο ζήτημα», δήλωσε ο αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, επισημαίνοντας ότι εδώ και καιρό αυτό αποτελεί αίτημα της Τουρκίας.

«Αυτή τη στιγμή δε βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως στρατιωτική επιλογή που εξετάζουμε. Τούτου λεχθέντος, πιστεύω ότι είναι ένα θέμα συνεχιζόμενων συζητήσεων», πρόσθεσε.

Ο αντιναύαρχος Κίρμπι σημείωσε εξάλλου ότι τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον των θέσεων του Ισλαμικού Κράτους από το διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ δε θα αρκέσουν για να σώσουν την πόλη Κομπάνι, την οποία πολιορκούν οι τζιχαντιστές.

«Μόνο τα αεροπορικά πλήγματα δε θα αρκέσουν, δε θα μας δώσουν λύση και δεν θα σώσουν την πόλη Κομπάνι», υπογράμμισε, καταλήγοντας:

«Θα χρειαστούν ικανά στρατεύματα — Σύροι αντάρτες ή ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις — να φτάσουν στην περιοχή για να νικήσουν το ΙΚ».

Διαβάστε ακόμα:

Γερμανία: Ανίκανη να επαναπατρίσει στρατιώτες αν προσβληθούν από Έμπολα

Έμπολα: Αυστηρότερα μέτρα στα σημαντικά αεροδρόμια των ΗΠΑ

Έμπολα: Κόλλησαν την Ισπανίδα νοσοκόμα με το… ζόρι! (pics)

Βρετανία: Έδιωξαν 9χρονο από το σχολείο υπό τον φόβο του Έμπολα