ΚΟΣΜΟΣ

Αμβούργο: Νέα επεισόδια μεταξύ Κούρδων και ισλαμιστών (vid)

Αμβούργο: Νέα επεισόδια μεταξύ Κούρδων και ισλαμιστών (vid)

Βίαια επεισόδια μεταξύ Κούρδων και ισλαμιστών ξέσπασαν εκ νέου τα ξημερώματα της Πέμπτης (9/10) στο Αμβούργο (βόρεια), χωρίς ωστόσο να λάβουν τις διαστάσεις της προηγούμενης νύχτας.

Την ώρα που η Γερμανία ανησυχεί για τη μεταφορά των συγκρούσεων που μαίνονται στη Συρία στην επικράτειά της, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ Κούρδων και ισλαμιστών που σημειώθηκαν έπειτα από μία ειρηνική διαδήλωση περίπου 1.300 ανθρώπων.

«Οι διαδηλωτές ήθελαν να καταγγείλουν τις επιθέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εναντίον των κουρδικών χωριών στη Συρία», ανέφερε ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας του Αμβούργου.

Συνολικά 1.300 αστυνομικοί είχαν κινητοποιηθεί στο λιμάνι της βόρειας Γερμανίας – όπου ζουν περίπου 35.000 Κούρδοι – μετά τις ταραχές της προηγούμενης νύχτας που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 14 ανθρώπων, περιλαμβανομένων 4 σοβαρά.

Τα περιστατικά αυτά βίας έχουν αναζωπυρώσει πάντως τους φόβους για τη μεταφορά των συγκρούσεων από τη Συρία και το Ιράκ στη γερμανική επικράτεια, όπου η κοινότητα των Κούρδων – αριθμεί 1 εκατομμύριο και πλέον ανθρώπους, σύμφωνα με οργανώσεις Κούρδων της Γερμανίας – θεωρείται η μεγαλύτερη της Ευρώπης.

«Πρέπει να εμποδίσουμε το ενδεχόμενο οι αιματηρές και βάρβαρες συγκρούσεις που μαίνονται σε ολόκληρο τον κόσμο να εξαπλωθούν στη Γερμανία», ανέφερε ο πρόεδρος του γερμανικού συνδικάτου αστυνομικών Όλιβερ Μάλχοβ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Απευθύνουμε έκκληση σε όλες τις αντίπαλες ομάδες να μη θέτουν σε κίνδυνο, με ξεσπάσματα βίας, τη θετική στάση των Γερμανών πολιτών απέναντι στην υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων που προέρχονται από τις περιοχές όπου μαίνονται οι συγκρούσεις», προσέθεσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανησυχεί για την παθητικότητα της Τουρκίας απέναντι στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος που θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στην κατάσταση στον τομέα ασφαλείας στη Γερμανία.

Αναφερόμενη έμμεσα στις δηλώσεις που έκανε χθες η Άνγκελα Μέρκελ ενώπιον των βουλευτών, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου, η εφημερίδα επανέλαβε τις επικρίσεις απέναντι στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τη Frankfurter Allgemeine Zeitung, η καγκελάριος της Γερμανίας εκτιμά ότι μια χώρα όπως η Τουρκία, κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, πρέπει να έχει ως προτεραιότητά της τη μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Σημειώνεται τέλος ότι η Άγκυρα δεν έχει εμπλακεί στρατιωτικά στην συριακή πόλη Κομπάνι την οποία πολιορκούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε ακόμα:

Χονγκ Κονγκ: Μυρίζει… μπαρούτι ξανά η ατμόσφαιρα

ΕΕ: Ενισχύει τα σύνορα λόγω τζιχαντιστών