ΚΟΣΜΟΣ

Έμπολα: Νορβηγίδα γιατρός ανάρρωσε χάρη σε πειραματικό μυστικό φάρμακο

Έμπολα: Νορβηγίδα γιατρός ανάρρωσε χάρη σε πειραματικό μυστικό φάρμακο

Νικήτρια από την άνιση μάχη με τον Έμπολα, βγήκε και η Νορβηγίδα γιατρός που είχε μολυνθεί από το θανατηφόρο ιό κατά τη διάρκεια αποστολής στη Σιέρα Λεόνε.

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που μάθαμε ότι η συνάδελφός μας ανέρρωσε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου του νορβηγικού παραρτήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF), Γιόνας Χαάγκενσεν, συμπληρώνοντας: «Πρόκειται για ένα πολύ καλό νέο».

Λίγο νωρίτερα, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Όσλο είχε ανακοινώσει ότι η ασθενής θα εξέλθει από την ειδική πτέρυγα απομόνωσης για σοβαρές μολύνσεις, όπου νοσηλευόταν μετά τον επαναπατρισμό της από τη Σιέρα Λεόνε την 7η Οκτωβρίου, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το είδος της θεραπείας που χρησιμοποιήθηκε.

Η ιατρική ομάδα επιβεβαίωσε πάντως ότι χρησιμοποίησε ένα πειραματικό φάρμακο για τη θεραπεία της Σίλιε Λένε Μίχαλσεν, όμως αρνήθηκε να αποκαλύψει την ονομασία του, τονίζοντας ότι δεν είναι ακόμα γνωστά αρκετά για αυτό το θέμα.

«Σήμερα η υγεία μου βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δε μεταδίδω πλέον την ασθένεια σε άλλους», δήλωσε η γιατρός κατά τη διάρκεια της πρώτης της δημόσιας εμφάνισης, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ανάρρωσής της.

«Νιώθω πολύ τυχερή και δεν έχω πια την αίσθηση ότι έχω τον ιό Έμπολα», συμπλήρωσε χαμογελώντας, αφού αγκάλιασε έναν από τους θεράποντες ιατρούς της.

Παράλληλα, η Μίχαλσεν που είχε μολυνθεί από τον Έμπολα στις αρχές Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στο Μπο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σιέρα Λεόνε, εκμεταλλεύτηκε τη δημόσια εμφάνισή της προκειμένου να ασκήσει κριτική στη βραδύτητα της διεθνούς αντίδρασης απέναντι στην εξάπλωση του ιού.

«Για 3 μήνες βρισκόμουν στο Μπο και έβλεπα πως ο Έμπολα προσέγγιζε την πόλη μου, το νοσοκομείο μου και πως (ο ιός) εξαπλωνόταν στην υπόλοιπη χώρα», επισήμανε η 30χρονη Νορβηγίδα η οποία φορούσε ένα ριγέ μπλουζάκι και τζιν παντελόνι.

«Για 3 μήνες είδα την πλήρη απουσία της διεθνούς βοήθειας. Για 3 μήνες όλο και περισσότερο με καταλάμβανε η ανησυχία και η απόγνωση» πρόσθεσε.

«Οι δείκτες του ρολογιού γυρίζουν, ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται. Πρέπει να ενεργήσουμε και πρέπει να ενεργήσουμε τώρα», κατέληξε…

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι χθες, Κυριακή (19/10) έγινε γνωστό ότι ανέρρωσε από τον Έμπολα και η Ισπανίδα νοσοκόμα, Τερέσα Ρομέρο, το πρώτο άτομα που μολύνθηκε εκτός Αφρικής…

Διαβάστε ακόμα:

Νίκησε τον Έμπολα η Ισπανίδα νοσοκόμα!

Τουρκία: Καταυλισμός προσφύγων με το όνομα Κούρδισας καμικάζι

Ιταλία: Πληρώνουν τις οικογένειες για να κάνουν παιδιά!

Σουηδία: Καλά κρατεί το μυστήριο με το υποβρύχιο

Φρικιαστική θηριωδία των τζιχαντιστών: Αποκεφάλισαν κοριτσάκι;

Η σπάνια φιλία ανάμεσα σε ένα μωρό ρινόκερο και ένα κατσικάκι! (vid)

Σάλος με τη… σεξοπεριοδεία διάσημης πορνοστάρ! (vids+pics)