ΚΟΣΜΟΣ

Ο ισπανικός Τύπος για την Ελλάδα

Ο ισπανικός Τύπος για την Ελλάδα
Στραμμένα στην Ελλάδα είναι τα βλέμματα των ισπανικών Μέσων ενημέρωσης σήμερα, ημέρα κρίσιμη καθώς ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο...

Στραμμένα στην Ελλάδα είναι τα βλέμματα των ισπανικών Μέσων ενημέρωσης σήμερα, ημέρα κρίσιμη καθώς ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο.

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την τέταρτη γενική απεργία εν μέσω συζητήσεων για τις περικοπές» είναι ο τίτλος της «El Pais». Ο έλληνας Πρωθυπουργός κάνει επίκληση στον πατριωτισμό γράφει η εφημερίδα για να καταφέρει την ψήφιση του προγράμματος.

Σημειώνει πως τίποτα δεν διαφέρει από τις προηγούμενες τρεις γενικές απεργίες, παρά μόνο ότι η σημερινή συμπίπτει με την ψήφιση του νομοσχεδίου που θα φέρει νέους νόμους και περικοπές. Ένα νομοσχέδιο που όπως γράφει η εφημερίδα «ίσως είναι η πιο κρίσιμη ψηφοφορία από για το ελληνικό Κοινοβούλιο από το 1974, οπόταν αποκαταστάθηκε η δημοκρατία στη χώρα».

Η «Εl Mundo», η εφημερίδα, στην οποία έδωσε την πολυσυζητημένη συνέντευξη ο Θεόδωρος Πάγκαλος, γράφει: «Ξεκινά η 48 γενική απεργία διαμαρτυρίας κατά του Μεσοπρόθεσμου». Οι Έλληνες εκφράζουν σήμερα και αύριο την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που η κυβέρνηση Παπανδρέου φέρνει στην Βουλή, αναφέρει η «El Mundo», σημειώνοντας ότι η σημερινή απεργία είναι η 17η μέσα σε ένα χρόνο, από την ημέρα που ψηφιστήκαν τα πρώτα μέτρα λιτότητας.

Dιαβάστε περισσότερα στο newscode.gr