ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιώτης Πικραμμένος ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Παναγιώτης Πικραμμένος ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Παναγιώτης Πικραμμένος είναι ο νέος πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης, που θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εθνικές εκλογές οι οποίες θα διεχαχθούν στις 17 Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας πρότεινε τον κ. Λουκά Παπαδήμο.

Οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος πρότειναν επίσης τον κ. Λουκά Παπαδήμο, ως αξιόπιστο συνομιλητή των εταίρων μας καθώς εκκρεμεί και η σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τον κ. Γεράσιμο Αρσένη, πρώην υπουργό και σύζυγο της προέδρου της Κοινωνικής Συμφωνίας κυρίας Λούκας Κατσέλη.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δεν πρότεινε πρόσωπο, σμείωσε ωστόσο με νόημα, ότι το προεκλογικό παιχνίδι δεν έλλειψε και από την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και του κ. Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για κομματική συναλλαγή, υπονοώντας ότι η πρότασή του σχετίζεται με κομματικά οφέλη από τη συνεργασία με το κόμμα της Λούκας Κατσέλη.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι πρόκειται για κολοσσιαία αντίθεση, από τη μια να κάνει μία κομματική συναλλαγή και από τη άλλη να αρνείται την οικουμενική κυβέρνηση.

Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου χαρακτήρισαν την πρόταση Τσίπρα φθηνή.

Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ πρόκειται να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

Στη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών δεν συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα των υπουργών. Μόνο ο Πάνος Καμμένος, όπως ο ίδιος δήλωσε πρότεινε για υπουργό Εξωτερικών τον διεθνολόγο καθηγητή Παναγιώτη Ηφαιστο και για υπουργό Εθνικής Αμυνας τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ Γιώργο Γράψα.