ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχάλης Χαρίσης: Οι θέσεις του υποψήφιου δημάρχου Μεταμόρφωσης

Μιχάλης Χαρίσης: Οι θέσεις του υποψήφιου δημάρχου Μεταμόρφωσης

Τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του παρουσίασε ο κ. Μιχάλης Χαρίσης που μπαίνει δυναμικά στη μάχη των δημοτικών εκλογών για τη διεκδίκηση του Δήμου Μεταμόρφωσης. Όπως λέει ο ίδιος «λίγο πρίν τις κρίσιμες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του 2014, η χώρα συνεχίζει να βιώνει μια πρωτοφανή κοινωνική-οικονομική κρίση, οι πολίτες ζουν μια καταβαράθρωση του βιοτικού τους επιπέδου και η αποσύνθεση του πολιτικού συστήματος, παρά τα δείγματα σχετικής σταθερότητας, βρίσκεται σε εξέλιξη».

«Η Αυτοδιοίκηση δε μένει αλώβητη. Δεν θα μπορούσε άλλωστε αφού βρίσκεται κυριολεκτικά ανάμεσα σε συμπληγάδες πέτρες. Από την μία έχει να κάνει με μια Κυβέρνηση που στο μόνο που έχει διακριθεί είναι οι οριζόντιες λογικές στην προσπάθεια της να εφαρμόσει τις Μνημονιακές Πολιτικές, αλλά και μια δέσμη καταδικασμένων πρακτικών, λογικών και συμπεριφορών του κόσμου της Αυτοδιοίκησης» με τα λόγια αυτά ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» και υποψήφιος δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιχάλης Χαρίσης παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διοίκησης και διαχείρισης του δήμου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΙΣΗ

«Φίλες και φίλοι, ζούμε σε μια δύσκολη περίοδο για όλους μας. Η ανεργία καλπάζει, η φτώχεια είναι δραματική, τα μαγαζιά κλείνουν, πανίσχυρες αυτοκρατορίες (όπως η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ και τα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ) καταρρέουν και οι θέσεις εργασίας εξανεμίζονται.

Οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία 4 χρόνια, οδήγησαν την κοινωνία σε απόγνωση και τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες η ενασχόληση με τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ φαντάζει πολυτέλεια. Όμως είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους, διότι σχετίζεται με την καθημερινότητά μας, την ποιότητα ζωής μας και την δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τις ολέθριες συνέπειες από την υλοποίηση των μνημονίων.

Αγαπητοί συνδημότες, δεν είμαστε «χθεσινοί», ούτε δημιουργηθήκαμε ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ των εκλογών με μια διακήρυξη. Εμείς ξεκινήσαμε την προσπάθεια μας, ιδρύοντας το FORUM ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ στις 12/2/2007 πριν ακριβώς 7 χρόνια!!!

Εκφράσαμε τότε την ανησυχία μας για την απομάκρυνση των πολιτών από τα κοινά και για τη γενικότερη αίσθηση ότι δήθεν οι πολίτες δεν μπορούν να επηρεάζουν τις πολιτικές και τις τοπικές εξελίξεις μέσω δράσης και αντιπροσωπευτικών θεσμών όπως είναι η τοπική αυτοδιοίκηση.

Δώσαμε αντιπολιτευτικές μάχες με το FORUM μέσα στο Δήμο Μεταμόρφωσης και καταφέραμε να αποτρέψουμε την Ιδιωτικοποίηση του κολυμβητηρίου.
• Καταγγείλαμε δημόσια και μέσα στο Δ.Σ. την ανεξέλεγκτη επέκταση του ομίλου "ΠΑΝΙΤΑ" για την δημιουργία ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ τύπου Mall που θα αφανίσει όλον τον εμπορικό ιστό της πόλης της Μεταμόρφωσης, της Λυκόβρυσης και της Κηφισιάς.

-Δώσαμε μάχη ώστε ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ που θα συνδέει μελλοντικά το Περιστέρι με τη Μεταμόρφωση και το Γαλάτσι να γίνει στο σταθμό του Προαστιακού και όχι στη ΦΑΓΕ, ώστε να εξυπηρετείται πρώτα «ο ΠΟΛΙΤΗΣ της Μεταμόρφωσης» και όχι ο «ΠΕΛΑΤΗΣ του αυριανού Mall»
-Δώσαμε μάχη να μην γκρεμιστεί το γήπεδο ΔΗΛΑΒΕΡΗ. Κατεδάφισαν το μοναδικό γήπεδο που υπήρχε στην περιοχή και στραγγάλισαν αθλητικά 3 συνοικίες ΚΑΝΑΠΙΤΣΑ-ΝΕΑ ΖΩΗ- ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ. Χρωστάμε και οφείλουμε να φτιάξουμε ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ.
- Καταγγείλαμε τότε στις τοπικές εφημερίδες την αγορά του 1/3 του οικοπέδου (106-107) στην Δεξαμενή ως παράλογη και εξωφρενική αφού ο δήμος χρεώθηκε με το αστρονομικό ποσό των 1.500.000€, χωρίς να μπορέσει να κάνει τίποτα αφού χρειάζεται άλλα 3.000.000€ για να πάρει τα υπόλοιπα 2/3.Στην κυριολεξία πετάξαμε τα λεφτά στα ΡΕΜΑΤΑ.
-Οι αλόγιστες σπατάλες του παρελθόντος μας κληροδότησαν χρέη ύψους 33.000.000€.

Φίλες και Φίλοι,
εγώ και οι συμπολίτες μας που είχαμε στρατευθεί στο ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ στις 12 Φεβρουαρίου 2007, όπως και πολλοί άλλοι ακόμα, αποφασίσαμε να αφήσουμε στην άκρη τις κομματικές διαφορές και να κάνουμε πράξη την συνένωση των δυνάμεων και των εμπειριών που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια στην Μεταμόρφωση.

Για το σκοπό αυτό ιδρύσαμε ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ τους «ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».

Στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς. Απευθύνουμε λοιπόν προσκλητήριο σε όλους τους δημότες, ώστε να υλοποιήσουμε το όραμά μας και τους στόχους μας την προσεχή πενταετία.
ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ότι θα παλέψουμε ώστε:
• Να μην Ιδιωτικοποιηθεί καμμία υπηρεσία του Δήμου.
• Καμμία ευκαιρία ή πρόγραμμα ΕΣΠΑ να μην χαθεί.
• Κανένας δημοτικός υπάλληλος να μην απολυθεί.
• Κανένας συμπολίτης μας να μη μείνει ΑΣΤΕΓΟΣ-χωρίς ρεύμα και χωρίς Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
• Να ενισχυθούν τα συσσίτια και η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ όπου χρειαστεί, ώστε όλοι οι ανήμποροι συμπολίτες μας να σιτίζονται καθημερινά .
• Μέσω ΕΣΠΑ από τον πρώτο χρόνο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τουλάχιστον 1000 θέσεις εργασίας με το πρόγραμμα αξιοποίησης ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ που έρχεται από τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ με το ΣΕΣ (ΝΕΟ ΕΣΠΑ).
• Επιβάλλεται να υλοποιήσουμε όπως ήδη δικαιούμαστε εδώ και 6 χρόνια την πλήρη διάνοιξη της γέφυρας, (ΚΟΜΒΟΣ) της Μεταμόρφωσης προς την Πάρνηθα.
• Τη συνένωση της ΚΑΤΩ ΜΠΟΦΙΛΙΑΣ με την ΑΝΩ ΜΠΟΦΙΛΙΑ με δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.

• Η Δημοτική συγκοινωνία θα αναβαθμιστεί ώστε το τοπικό λεωφορείο να διέρχεται από όλους τους κεντρικούς άξονες και γειτονιές της Μεταμόρφωσης. Έτσι, η πρόσβαση στην πόλη μας θα γίνεται άνετα, εύκολα και χωρίς καθυστερήσεις.
• Το ασθενοφόρο θα επαναλειτουργήσει σε 24ωρη βάση.
• Τα Δημοτικά Ιατρεία θα στελεχωθούν με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. (Σημειωτέον ότι εδώ και 3 χρόνια δεν έχουν ούτε καρδιολόγο, ούτε Νευρολόγο).
• Σας διαβεβαιώνω ότι κανένας Υποψήφιος της Γ' Λυκείου που ο πατέρας του έχει μείνει άνεργος δεν θα στερηθεί την ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ και θα δώσει την μάχη του για τις ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ με την βοήθεια των ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ εντελώς δωρεάν .

• Με την εφαρμογή του τεχνικού προγράμματος μας που θα παρουσιαστεί σύντομα, ευελπιστούμε να καλύψουμε το ΣΚΕΠΑΣΤΟ της Αττικής οδού, από τον Προαστιακό μέχρι το Ν. Ηράκλειο ώστε:
α) Να σταματήσει η περιβαλλοντική υποβάθμιση της γύρω περιοχής.
β) Να επανασυνδέσουμε μετά από πολλά χρόνια την περιοχή της Καναπίτσας με το κέντρο της Μεταμόρφωσης, ώστε να ενισχυθεί η τοπική αγορά και να εξασφαλιστεί η άνετη πρόσβαση στο εμπορικό κέντρο της πόλης για όλους τους κατοίκους της Μεταμόρφωσης.
γ) Να δημιουργήσουμε παράλληλα πάνω στο σκεπαστό θέσεις πάρκινγκ (για άμεση εξυπηρέτηση των επιβατών του Προαστιακού και του μελλοντικού ΜΕΤΡΟ) καθώς και μίνι αθλητικούς χώρους μπάσκετ, βόλεϊ και παιδικές χαρές.
• Θα επιχειρήσουμε και αυτή την φορά να πετύχουμε την επέκταση της γραμμής ΤΡΟΛΕΪ από την ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ μέχρι τη ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ, ώστε να συνδεθεί η πόλη μας, με ένα επιπλέον οικολογικό μέσο μεταφοράς, σπάζοντας την συγκοινωνιακή απομόνωση της από όμορους Δήμους και από το κέντρο της Αθήνας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και πολλούς άλλους που θα αναπτύξουμε στο τεχνικό πρόγραμμά μας, καλούμε όλους τους δημότες της Μεταμόρφωσης να μας εμπιστευθούν, ώστε ο Δήμος μας να έχει το μέλλον που του αξίζει.

Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ
«Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ»

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΙΣΗΣ»