ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Αλλαγή σε όλη τη χώρα φέρνει το μήνυμα των εκλογών

Αλέξης Τσίπρας: Αλλαγή σε όλη τη χώρα φέρνει το μήνυμα των εκλογών

Συνέντευξη στη διαδικτυακή τηλεόραση της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica» παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο Μιλάνο, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας στην Ιταλία ως υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν.


Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι φέρνει μήνυμα ευρύτερης αλλαγής στην Ελλάδα. Επίσης, υπογράμμισε ότι, τόσο η υποψήφια για την περιφέρεια Αττικής Ρένα Δούρου όσο και ο υποψήφιος στον δήμο Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες να εκλεγούν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την πολιτική λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ως «λάθος φάρμακο» που εφαρμόστηκε από την αρχή της κρίσης. «Η απάντηση για να βγούμε από αυτή την κρίση είναι να σταματήσουμε τα προγράμματα λιτότητας που σκοτώνουν την οικονομία» τόνισε και υπογράμμισε ότι ««με τον ίδιο τρόπο που ψηφίστηκαν οι νόμοι για την κρίση θα πρέπει να ψηφιστούν νέα μέτρα για την τόνωση της οικονομικής ζήτησης», προσθέτοντας ότι «είναι αδιανόητο να αξιολογείται ως ευαγγέλιο το σύμφωνο σταθερότητας και το δημοσιονομικό σύμφωνο».

Αναφερόμενος στο ευρώ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα είναι «εργαλείο» και όχι «φετίχ» επισημαίνοντας επίσης ότι μετά από τις αποκαλύψεις των Financial Times συνειδητοποιήσαμε όλοι ποια είναι η αλήθεια: Ότι η έξοδος μιας χώρας θα οδηγούσε στη διάλυση του ευρώ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ ενός κοινού νομίσματος που θα προστατεύει όλες τις οικονομίες της ευρωζώνης.

Μετά το Μιλάνο, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με ιταλικά συνδικάτα σε Μπολόνια και Τορίνο και απόψε το βράδυ θα μιλήσει σε κεντρική συγκέντρωση του συνδυασμού «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», κλείνοντας έτσι την προεκλογική του περιοδεία.

Διαβάστε επίσης:

Στην Ιταλία ο Αλέξης Τσίπρας

Le Monde: Το «φαινόμενο Τσίπρας» δίνει φτερά στην ευρωπαϊκή αριστερά

Εκλογές 2014: Τα δυο μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα στο Twitter