ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2014 - Αποτελέσματα: Τα ευτράπελα των εκλογών

Ευρωεκλογές 2014 - Αποτελέσματα: Τα ευτράπελα των εκλογών

Από το πρωί οι ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες, ωστόσο για μια ακόμα φορά δεν έλειψαν και τα περίεργα στην τριπλή εκλογική διαδικασία

Όπως και την προηγούμενη Κυριακή, σε αρκετά τμήματα δεν εμφανίστηκαν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, ενώ αλλού είχαν γίνει άφαντα και τα ψηφοδέλτια.

Στη Ρόδο, σε αντίθεση με τις εκλογές για τον δήμο Ρόδου και την περιφέρεια που όλοι είναι εφοδιασμένοι με ψηφοδέλτια και γνωρίζουν τί θα ρίξουν στην κάλπη, για τις ευρωεκλογές, δεν ελήφθη καμιά μέριμνα από κανέναν. Έτσι ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων, κυρίως μεγάλης ηλικίας, στην πόλη και τα χωριά (αλλά και στα νησιά), παρέλαβαν ένα μωβ φάκελο με 40 ψηφοδέλτια και φυσικά θα είναι αδύνατο να βγάλουν άκρη...

Μαζικά ήταν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο Ηράκλειο, αφού σε 20 εκλογικά τμήματα περίμεναν μάταια τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών. Προκειμένου να λυθεί το ζήτημα, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι επιστράτευσαν τους πρώτους που εμφανίστηκαν για να ψηφίσουν. Δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο Ηράκλειο όμως, καθώς σε 20 άλλα εκλογικά τμήματα της πόλης οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν είχαν παραλάβει το εκλογικό υλικό.

Κάτι παρόμοιο έγινε σε εκλογικό τμήμα στο Μυρωδάτο της Ξάνθης. Εκεί, τα ψηφοδέλτια είχαν χαθεί και μία εκδοχή θέλει να τα είχε τοποθετήσει σε σάκο ο δικαστικός αντιπρόσωπος, τον οποίο όμως πέταξε κατά λάθος υπάλληλος της καθαριότητας.

Η μη εμφάνιση των μελών στις εφορευτικές επιτροπές οδήγησε σε αυθαίρετες «λύσεις» στο πρόβλημα της παράδοσης ψηφοδελτίων στους εκλογείς σε πολλά από τα εκλογικά τμήματα . Χαρακτηριστικά παραδείγματα δύο από τα πιο πολυπληθή συγκροτήματα αυτά του 7ου Λυκείου και του πρώην ΕΠΑΛ στο τέρμα της οδού Αγ. Σοφίας στην Πάτρα όπου οι ψηφοφόροι για την ευρωβουλή έπαιρναν όποιο από τα ψηφοδέλτια επιθυμούσαν προς γενική θεά και κατάπληξη!

Σε εκλογικό τμήμα στην περιοχή των Ζαρουχλεΐκων στην Πάτρα, τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής για να καλύψουν την οπή της κάλπης των Ευρωεκλογών, τοποθέτησαν ρακέτα που χρησιμοποιείται για την «εξουδετέρωση» των κουνουπιών...! Μάλιστα για να μην γίνεται αντιληπτή την κάλυψαν με μια πλαστική σακούλα!

6e28527f9ceea7b02430e27f04966f28

Στην Κάτω Αχαΐα από την άλλη επικράτησε πανικός, όταν ήρθαν στα χέρια ψηφοφόροι που υποστήριζαν διαφορετικούς υποψηφίους, ενώ από τις πιο περίεργες ιστορίες των εκλογών ήταν εκείνη που εκτυλίχθηκε στις Σέρρες. Εκεί, ένας δικηγόρος υποδύθηκε τον διορισμένο δικαστικό αντιπρόσωπο, αλλά αποκαλύφθηκε ότι στην πραγματικότητα προσπαθούσε να καλύψει το αφεντικό του, κάνοντας εκείνος την αγγαρεία.

Στο εκλογικό τμήμα που στεγάζεται στο Κοβεντάρειο (στο χώρο της «Πανδώρας»), και στην καρδιά της Κοζάνης, η δικαστική αντιπρόσωπος αποφάσισε το μεσημέρι, μαζί με τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, να κάνουν...μισή ώρα διάλειμμα για...φαγητό! Έτσι, χωρίς καμία δεύτερη σκέψη και αδιαφορώντας για τον κόσμο που πήγαινε εκείνη την ώρα να ψηφίσει, έκλεισαν το εκλογικό τμήμα και πήγαν για...να τσιμπήσουν!

Τέλος στις Σέρρες αποκαλύφθηκε και συνελήφθη δικαστικός αντιπρόσωπος "μαϊμού''! Ο δικηγόρος εμφανίστηκε το πρωί στο εκλογικό κέντρο, προκειμένου να αναλάβει τα υποτιθέμενα καθήκοντα του. Προηγουμένως είχε παραλάβει κανονικά το εκλογικό υλικό, τον σάκο με τα ψηφοδέλτια και κανείς δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό. Στην πορεία όμως εκπρόσωπος ενός εκ των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές διαπίστωσε την απάτη και προέβη στην σχετική καταγγελία.

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

ΜΑΘΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Διαβάστε επίσης:

Αποτελέσματα εκλογών 2014: Τα τελικά στοιχεία για τις Δημοτικές και οι πρώτες εκτιμήσεις

Εκλογές 2014: Δικαιολογίες περί άγνοιας... τέλος

Μάθετε πρώτοι τα αποτελέσματα των εκλογών

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις ευρωεκλογές

Δείτε εδώ live τα αποτελέσματα από το ΥΠΕΣ