ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Πονοκέφαλος το Επικρατείας για τον Σαμαρά

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Πονοκέφαλος το Επικρατείας για τον Σαμαρά

«Σούπα» το ψηφοδέλτιο νίκης της ΝΔ - Με Φορτσάκη και Οικονόμου παίζει Γ΄ Εθνική

Το πλεονέκτημα της έκπληξης και του αιφνιδιασμού έκανε «φτερά» για το ψηφοδέλτιο της Επικρατείας της ΝΔ και όπως λένε και οι ποδοσφαιρόφιλοι με αυτούς τους υποψηφίους πάει φουλ για Γ' Εθνική ο Σαμαράς.

Του Κώστα Τσιτούνα

Η επιλογή του πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη ενδέχεται να έχει αντίθετα από τα αναμενόμενα για τη ΝΔ αποτελέσματα αφού οι κόντρες του κ. Φορτσάκη με τη φοιτητική κοινότητα έχουν προκαλέσει ποικίλα σχόλια για τον τρόπο της αντίδρασής του τελευταίου.

Όπως εκτιμούν αρκετοί πολιτικοί αναλυτές ψηφοδέλτιο Επικρατείας με Φορτσάκη, Χατζημαρκάκη (που κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Κ. Καραμανλή) και Βασίλη Οικονόμου, μόνο ψηφοδέλτιο νίκης δεν μπορείς να το πεις!

Εκτός από τον πρύτανη κ. Φορτσάκη, στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ θα περιλαμβάνονται: ο Βασίλης Οικονόμου (με κύριο χαρακτηριστικό του τον πολιτικό τουρισμό), ο Δημήτρης Σταμάτης (που έφαγε στη στροφή τον Χρύσανθο Λαζαρίδη) και ο τέταρτος (σε εκλόγιμη θέση) αναμένεται να είναι ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος αν και είχε σηκώσει πολλές φορές την αντιμνημονιακή σημαία, φαίνεται πως αποκατέστησε τις σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο κ. Κορκίδης είχε πάντα πολιτικές φιλοδοξίες... ο Σαμαράς τον θέλει μήπως και καταφέρει να συσπειρώσει στη ΝΔ τον εμπορικό κόσμο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Βέβαια κρατάμε μια επιφύλαξη διότι ο κ. Κορκίδης είναι απρόβλεπτος και στο παρελθόν έχει «κρεμάσει» τον Σαμαρά την τελευταία στιγμή...

Μείζον ζήτημα για τον Αντώνη Σαμαρά είναι πως κατά τη διάρκεια της αναζήτησης δέχθηκε αρκετές αρνήσεις από τους ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων, κάτι που συνέβη και την περίοδο που αναζητούσε υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως και τότε, έτσι και τώρα κανείς δεν θέλει να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δέχθηκε αρνητικές απαντήσεις από κορυφαίες προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας όπως ο Δημήτρης Νανόπουλος και η Ελένη Αρβελέρ για να καταλήξει σε λύσεις παρωδίας όπως ο Βασίλης Οικονόμου και ο Γιώργος Χατζημαρκάκης που ευτυχώς κόπηκε με παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή.

Σημαντικό πρόβλημα πάντως για τον Σαμαρά αποτελεί το γεγονός ότι δεν μπορεί να βρει γυναίκα για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ενώ ήλπιζε ότι μια παρουσία του ωραίου φύλλου θα προκαλούσε θετικές εντυπώσεις σε επικοινωνιακό επίπεδο, φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν προχωράει... Το καλύτερο που μπορούσε να κάνει ήταν η Νόνη Δούνια στον Πειραιά και η Γκερέκου στην Κέρκυρα...

ΥΓ: Βιάστηκες πρόεδρε και τα «έκαψες» τα... κανόνια με σταυρό στις περιφέρειες... κρίμα. Με αυτές τις δύο και την Κατερίνα Στανίση μετεγγραφή από «Τελεία» θα είχες σαρώσει...

Σχετικές ειδήσεις