ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Οι περιοδείες της Κατερίνας Παπακώστα

Εκλογές 2015: Οι περιοδείες της Κατερίνας Παπακώστα

Προεκλογικές περιοδείες ξεκίνησε η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, από την περιοχή του Παπάγου και του Ζωγράφου, την Κυριακή 11 Ιανουαρίου.

Προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος και κυρίως οι ευάλωτοι πολίτες, τόνισε η κ. Παπακώστα, για το έργο της στο υπουργείο Υγείας, τους προηγούμενους επτά μήνες. Αναφέρθηκε στις συναντήσεις με εκατοντάδες ανθρώπους από το χώρο της υγείας και στις επισκέψεις σε δομές, προκειμένου να γνωρίζει επακριβώς τι συμβαίνει στο χώρο και να έχει προσωπική εικόνα. Στόχο της ήταν η ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, με έμφαση την προάσπιση των δικαιωμάτων των ψυχικά πασχόντων και την αποστιγματοποίησή τους. Ακόμα υπογράμμισε πως διοργάνωσε, σε συνεργασία με τις υγειονομικές περιφέρειες και τα νοσοκομεία, σε όλη τη χώρα, δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, ενώ έφερε στη Βουλή 3 νομοσχέδια για την Υγεία, μεταξύ των οποίων και η ίδρυση του Παρατηρητηρίου για την Άνοια και τη νόσο Αλτσχάμειρ, την Περιγεννητική Αγωγή και τον Μητρικό Θηλασμό, αλλά και σημαντικές διατάξεις για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση.

Μιλώντας για τις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις, η Κατερίνα Παπακώστα υποστήριξε ότι επιβλήθηκαν με εκβιαστικό τρόπο οι πρόωρες εκλογές στον ελληνικό λαό, για λόγους μικρών πολιτικών συμφερόντων. Τόνισε πως αυτοί που αψήφησαν την επιθυμία του λαού για συναίνεση, υπόσχονται τώρα να φέρουν το νέο, όμως οι πρακτικές τους οδηγούν στο παλιό και μάλιστα θυμίζουν εποχές του «λεφτά υπάρχουν», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στη συνέχεια η υφυπουργός έκανε αναδρομή στα τελευταία χρόνια, υπενθυμίζοντας πολιτικές και πρακτικές που έφεραν τη χώρα στο Μνημόνιο και την οδήγησαν στο χείλος της πτώχευσης. Αναφέρθηκε στη σειρά μεταρρυθμίσεων, της κυβέρνησης, που μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, οδήγησε στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας παντού.

Τέλος, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία προχωράει σταθερά στις μεταρρυθμίσεις που νοικοκύρεψαν τη χώρα. Τόνισε πως οι συνθήκες ανάπτυξης έχουν ήδη διαμορφωθεί και πλέον ήρθε η ώρα για αυξήσεις, «σταδιακές και νοικοκυρεμένες», αλλά και εξάλειψη αδικιών. Ειδικότερα αναφέρθηκε στις αδικίες που έχουν συντελεστεί στους ένστολους και αναφέρθηκε στη δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά για πλήρη αποκατάσταση στρατιωτικών και αστυνομικών, σταδιακά, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό. Επίσης, σημείωσε ότι και η ίδια ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των ενόπλων δυνάμεων, με πατέρα αστυνομικό και σύζυγο Στρατηγό, γι' αυτό και την «πονά να βλέπει ανθρώπους που έχουν δώσει το αίμα τους για την πατρίδα να αδικούνται». Σημείωσε ότι στέκεται δίπλα στους ένστολους, πιστεύοντας σε αυτούς και στο εθνικό τους φρόνημα.

Το πρόγραμμα της κ. Παπακώστα συνεχίζεται με τη συνάντηση στην Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στη Νέα Ιωνία, την Τρίτη 13 Ιανουαρίου (5μμ), ενώ θα ακολουθήσουν η ομιλία στο ΚΥΒΕ Περιστερίου την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου (7μμ), στην Καλλιθέα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου (6.30μμ) και η κεντρική ομιλία της στο Ξενοδοχείο Caravel στα Ιλίσια, τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου (7μμ).

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2015: Περιοδεία Γρηγοράκου στην Κεντρική Λακωνία

Εκλογές 2015 - Αυτοί είναι οι πρώτοι τέσσερις στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2015 - Σαμαράς: Είμαστε στο τέρμα αυτής της διαδρομής

Σχετικές ειδήσεις